El IV Open de Surfcàsting de Roses supera l’èxit de participació de les anteriors edicions

IV Concurs de Surfcàsting de Roses

El campió del 4rt concurs Golf de Roses, Sergi Dunjò, del 4 Jotes de Cassà de la Selva, amb el regidor d'Esports, Juan M. Fernández, que li va lliurar el trofeu

Aquest certamen de pesca organitzat pel CPE Roses La Perola reuneix quasi 70 pescadors a la platja de Santa Margarida

IV Concurs de Surfcàsting de Roses
El campió del IV Open de Surfcàsting Golf de Roses, Sergi Dunjò, del 4 Jotes de Cassà de la Selva, amb el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, que li va lliurar el trofeu de guanyador

Quatre edicions s’ha celebrat d’aquest Open de Surfcàsting (modalitat de pesca que es realitza des de la platja) de Roses i, gairebé, any rere any ha superat el seu rècord de participants.
El primer any es van presentar 57 pescadors. El segon any, per motius de logística, tot i estar organitzat pel Club de Pesca Esportiva Roses La Perola, aquest concurs es va haver de celebrar a la platja de Sant Pere Pescador. La qual cosa va fer baixar fins a 53 els participants. La tercera edició, també celebrada a Sant Pere Pescador, es van donar cita 60 pescadors, i aquest passat dissabte, en la seva darrera i quarta edició en la que ha tornat a la platja de Santa Margarida, es va arribar a la xifra de 68 participants.

“Un èxit per a l’organització, després de 6 anys organitzant la Lliga Social de Surfcàsting i quatre aquest Open Mar-Costa, per a nosaltres ha esdevingut un èxit d’organització i participació”, ha afirmat el president del CPE Roses La Perola, Alberto Bertus Fernández.

Unes paraules ratificades pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, que va destacar que “això constata que aquest club de pesca La Perola de Roses té un molt bon prestigi en el món de la pesca, perquè han vingut des d’arreu Catalunya, com per exemple clubs de pesca de Sitges, Cassà de la Selva, Olot, Torredembarra, del sud de França, com el club de pesca de Narbonne, a pescar a Roses, el que fa que el nostre municipi també estigui ben considerat entre els aficionats a la pesca per venir a casa nostra”, ha afirmat en Ferdy, el qual va ser-hi present a l’entrega de premis que es va fer a les cinc de la matinada.

El regidor d’Esports va voler remarcar que aquest concurs de pesca “és positiu pel que fa al turisme de Roses, perquè molts dels pescadors que han participat han vingut amb les seves famílies a passar el cap de setmana”.

Sergi Dunjò, campió del IV Concurs de Surfcàsting de Roses

El 4art concurs de Surfcàsting Golf de Roses es va iniciar a les 21 hores, dividint els pescadors en dos sectors de pesca  A i B, els qual competirien entre ells.

Durant la primera hora del certamen la pesca va ser gaire fructífera, però un cop es va fer fosc el peix es va apropar mes i els pescadors van començar a treure tot tipus de peix, fins arribar a ser un no parar de treure peix a la sorra.

A les 3 de la matinada es va donar per finalitzada la prova i la bascula va donar com a guanyador del concurs a Sergi Dunjò amb una gran pesada a bascula de 6 kg i 959 grams.
El segon classificat del concurs va ser Xavi Aguilera amb una gran pesada també de 6 kg i 126 grams. El tercer classificat del concurs va ser el calellenc Xavi Argell amb 5 kg i 49 grams.

Pel que fa als pescadors del CPE Roses La Perola el primer classificat va ser Xavier Conde, quedant en sisena posició amb 4 kg i 578 grams. L’olotí Ernest López es va situar per sota de Conde, el setè , el president del club de pesca de Roses, Bertus Fernández, va fer vuitè, Pol Muro novè i Toni Castillo desè.

En total es van capturar 137 quilos i 800 grams de peix, i el pescador que va capturar la major peça va ser Leandro Càceres amb una dorada de 705 grams, per la qual cosa es va emportar un sopar de regal a Cal Castanyer per a dues persones.