Suquet de peix de Rose

Ja està disponible el calendari fiscal de Roses d’aquest any 2022

Calendari en el que s’indiquen els terminis de pagament dels diferents impostos i taxes que s’aniran succeint al llarg de l’anualitat, així com els llocs, vies i formes d’ingrés en cada cas, i la informació referent a les domiciliacions de rebuts i a les exempcions i bonificacions

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el calendari del contribuent previst per aquest exercici 2022, on es recull i detalla tota la informació referent als diferents impostos municipals -IBI, IAE i Impost de Circulació- i taxes, amb indicació de les bonificacions i exempcions aplicables a cada cas. Està disponible en format digital a la web municipal www.roses.cat, mentre que en format paper es pot recollir en les diferents dependències municipals.

Tota la informació fiscal del municipi corresponent a l’exercici 2022 es troba ja disponible en el llibret editat, en el qual s’indiquen els terminis de pagament dels diferents impostos i taxes que s’aniran succeint al llarg de l’anualitat, així com els llocs, vies i formes d’ingrés en cada cas, la informació referent a les domiciliacions de rebuts i a les exempcions i bonificacions a cada cas, per exemple, en els casos de famílies monoparentals i nombroses. Es troba disponible a través de la pàgina web municipal roses.cat, i en format paper ja es pot recollir al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, Biblioteca, Oficina de Turisme i resta de dependències municipals.  

La principal novetat d’aquest 2022 es troba en la bonificació del 50% de la quota de l’Impost de Béns Immobles per a aquells habitatges que tinguin instal·lacions d’autoconsum per energia solar fotovoltaica. La bonificació s’aplicarà durant 5 anys un cop acreditada que la instal·lació ha estat executada i legalitzada davant la Generalitat de Catalunya 

El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, assenyala que “posem a disposició dels veïns i veïnes aquesta guia amb la voluntat de fer-los arribar de manera directa i exhaustiva totes les bonificacions de les taxes i impostos municipals, per tal que puguin gaudir d’aquests beneficis fiscals que hem preparat des de l’Ajuntament. És una nova manera d’ajudar a les famílies de Roses en aquests difícils moments econòmics”. 

El període de pagament fiscal s’iniciarà a Roses el proper 1 de març amb el cobrament de les taxes de parada de taxis, de guals, de cementiri i de senyalització informativa privada a la via pública i amb l’impost de circulació, que s’allargarà fins al 15 de maig. Entre l’1 de juny i el 31 d’agost s’obrirà el període d’ingrés de l’IBI i l’IAE, així com les taxes de recollida de residus, d’ocupació comercial de la via pública, del mercat setmanal i del mercat cobert. 

Pel que fa a rebuts domiciliats, podeu consultar els terminis en el llibret adjunt.