Fira de la Rosa de Roses

Ja està disponible l’aplicació mòbil per seguir en temps real les eleccions del 12-M

Per primera vegada en unes eleccions a l’Estat espanyol, es donarà informació en directe de la participació i dels resultats per col·legi electoral

La ciutadania podrà seguir en temps real les dades de les eleccions a través de l’aplicació ‘Eleccions Catalunya 2024’. Es podran consultar les dades de participació i els resultats de les candidatures amb la possibilitat de comparar-los amb la convocatòria del 2021.

Per primera vegada en unes eleccions a l’estat espanyol, es donarà la informació en directe per cada col·legi electoral, a més de les dades generals de Catalunya, per circumscripcions, vegueries, comarques i municipis que es faciliten habitualment.

També inclou dues funcionalitats singulars:

  1. ‘Pactòmetre’, amb la qual l’usuari pot crear possibles aliances per aconseguir majories al Parlament.
  2. ‘L’últim escó’, que permetrà consultar l’evolució de l’últim escó en joc, que sovint oscil·la fins a l’últim moment per pocs vots entre diferents formacions polítiques. Aquesta opció mostrarà en temps real la candidatura que ha obtingut el darrer diputat i els vots que li manquen a la candidatura més propera per aconseguir-lo.

L’app està disponible de forma gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes de les plataformes Android i iOS (iPhone/iPad), i es pot configurar en català, aranès, castellà i anglès:

  1. Play Store de Google: gen.cat/12Mandroid
  2. AppStore d’Apple: https://gen.cat/12Mios

Resultats en temps real

A banda de provar aquestes funcionalitats, els usuaris de l’aplicació podran seguir en temps real la constitució de les meses i els avanços de participació, i tindran informació detallada sobre els resultats provisionals de les candidatures. Aquestes dades estaran disponibles de manera desglossada en diversos àmbits: Catalunya, circumscripcions, vegueries, comarques, municipis i col·legis electorals.

A més, l’usuari té l’opció de marcar com a favorita una d’aquestes àrees geogràfiques i seguir-la de manera preferent, així com desar les cerques recents, i de rebre notificacions quan comencin a publicar-se en temps reals les primeres dades de participació i escrutini.