Cinema a la Fresca

Ja està disponible l’aplicació mòbil per seguir en temps real les eleccions del 14-F

Els ciutadans podran consultar, per primera vegada, l’evolució de l’últim escó que es reparteix a cada circumscripció

La ciutadania ja té a la seva disposició la nova aplicació que la Generalitat de Catalunya ha creat per al seguiment de les eleccions del proper 14 de febrer. Sota el nom “Eleccions 14F”, l’app permetrà seguir en temps real els comicis al Parlament des del mòbil o la tauleta. Com a cada procés electoral, s’hi podran consultar les dades de participació i els resultats de les candidatures, amb la possibilitat de comparar-los amb els d’anteriors convocatòries. També inclou la funcionalitat ‘El meu Parlament’, amb la qual l’usuari pot crear possibles aliances per aconseguir majories al Parlament.

Si bé ha calgut adaptar tot el procés electoral al context de la COVID-19 i crear protocols de seguretat sanitària als col·legis, aquest esforç del Govern per garantir unes eleccions segures també es trasllada a l’aplicació d’enguany, que incorporarà properament una nova funcionalitat que permetrà als ciutadans conèixer el nivell d’ocupació dels locals electorals amb dades actualitzades en temps real. Els votants, per tant, podran saber l’estat de l’espera per votar i en quin moment hi ha poc volum de persones al seu centre de votació i, d’aquesta manera, es contribuirà a evitar-hi aglomeracions.

Una altra novetat de l’aplicació mòbil del 14-F respecte les anteriors versions és una funcionalitat que permetrà consultar l’evolució de l’últim escó en joc, que sovint oscil·la fins a l’últim moment per pocs vots entre diferents formacions polítiques. Enguany, doncs, la ciutadania podrà seguir en temps real quants vots ha d’obtenir un partit per arrabassar l’últim escó de cada circumscripció a una altra candidatura.

Resultats en temps real

A banda de les noves funcionalitats, l’aplicació Eleccions 14F manté les que ja tenien les aplicacions de les anteriors cites electorals. En aquest sentit, els usuaris podran seguir en temps real com avancen les dades de participació al llarg de la jornada i tindran informació detallada sobre els resultats provisionals de les candidatures. Aquestes dades estaran disponibles de manera desglossada a diversos nivells: Catalunya, circumscripcions, comarques i municipis. A més, l’usuari té l’opció de marcar com a favorita una d’aquestes àrees geogràfiques i seguir-la de manera preferent.

Pel que fa a la funcionalitat anomenada ‘El meu Parlament’, la ciutadania que s’instal·li l’aplicació al mòbil o a la tauleta podrà combinar els resultats de diferents forces polítiques per crear hipotètiques majories a la cambra catalana. Aquestes aliances simulades podran evolucionar conforme avanci l’escrutini durant la nit electoral. L’app també permetrà introduir la simulació escollida abans del dia de les eleccions per poder fer el seu posterior seguiment.

L’aplicació Eleccions 14F està disponible de forma gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes de les plataformes Android i IOS, i es pot configurar en català, castellà i anglès. La instal·lació es pot fer des d’aquests enllaços: Android i iOS.