Ja no queden hores lliures de reserva per donar sang demà a Roses

Donació de sang a Roses

Roses demostra un cop més la seva solidaritat reservant totes les hores disponibles per donar sang i poder salvar vides

L’Associació de Donants de Sang ha informat que totes les cites previstes per a la donació de sang que tindrà lloc a Roses demà, diumenge 22 de març, ja estan reservades. Igualment, es prega que en cas de no disposar de reserva, no us desplaceu al lloc de donació. És molt important per protegir-vos i per protegir personal sanitari i donants amb reserva.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta campanya va néixer de la iniciativa d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i animaran a la ciutadania a donar. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers del parc de Bombers de Collbató. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.

Argumentari del Banc de Sang i Teixits en relació al coronavirus i la donació de sang

  • El coronavirus és un virus respiratori, similar a la grip
  • Es transmet via respiratòria

Donar sang representa un risc?

  • El que és un risc és no donar-ne.

Cada dia ens calen 1.000 donacions per atendre malalts als hospitals i és nés necessari que mai que puguem disposar de la sang per atendre’ls. Tractaments de càncer en nens, adults, persones grans, accidents, malalties que necessiten la sang i no tenen alternativa de tractament no poden esperar. Les plaquetes duren 5 dies i no hi ha teràpia alternativa.

  • Donar sang no és cap risc. Seria carn anar a comprar el pa.
  • Com en tot el que fem sempre i especialment aquests dies, cal rentar-nos les mans de forma freqüent i continuada.
  • Des que coneixem aqueu virus, des que començar a Wuhan, no s’ha informat de cap cas de contagi via respiratòria en una donació de sang.
  • Es transmissible amb transfusions, etcètera? És un virus respiratori; sno es transmet via sang.