Ja són 4 els morts a causa dels incendis de La Jonquera i Portbou

Comunicat del Departament de Salut en relació amb els incendis de l’Alt Empordà

El fum de l’incendi vist des de Roses, aquest matí

En les darreres hores, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha realitzat 47 assistències sanitàries relacionades amb els incendis de l’Alt Empordà.
D’aquests 47 atesos, 23 van ser traslladats a diferents centres sanitaris. Actualment romanen ingressats 8 pacients, 4 dels quals es troben a la Vall d’Hebron i 4 a l’Hospital Trueta.

Fins al moment, s’han produït 4 morts, la darrera de les quals correspon  a un home de 64 anys de nacionalitat francesa que es trobava ingressat en estat molt crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

A la Unitat de Cremats del l’Hospital de la Vall d’Hebron es troben 4 ingressats en estat greu. 3 pacients són homes de 70, de 36 i 56 anys i una dona de 45 anys.

A l’Hospital Trueta van ingressar 4 pacients, 2 de les quals es troben a la UCI. Es tracta d’una dona 42 anys i una nena de 10 anys. Les altres 2 pacients, una dona de 85 anys i una jove de 18 anys estan en observació i evolucionen favorablement.ç

L’Hospital de Figueres ha atès en les darreres hores, 26 pacients, 5 dels quals van ser traslladats a altres centres i la resta de pacients van ser donats d’alta.

Ahir al vespre es va obrir el consultori de Portbou  i  es va reforçar també la plantilla del CAP Llançà. També es va obrir el CAP Ernest Lluch de Figueres per si calia acollir els pacients derivats de l’Hospital de Figueres.