Ja són 4 els quadres posats a subhasta a l’Espai Gironès en la campanya contra la pobresa a favor de Càritas

Espai Gironès
Fernando Adam durant la creació de la seva obra Proyecto 3

El darrer quadre que s’ha pintat és obra de l’artista Fernando Adam que el va crear dissabte, en directe, a l’Espai Gironès

Espai Gironès
Fernando Adam durant la creació de la seva obra Proyecto C3

Proyecto C3 és el darrer quadre que s’ha incorporat a la subhasta d’obres d’art en benefici de Càritas que es porta a terme en el marc de la campanya que impulsa el Centre Comercial Espai Gironès amb el lema Aquest Nadal tu hi pintes molt! en la lluita contra la pobresa. I el seu autor, l’artista veneçolà Fernando Adam, el va pintar dissabte al mateix Centre Comercial. En l’obra hi apareix una casa d’arquitectura onírica, i que és un dels elements recurrents i obsessius de la pintura d’Adam, que simbolitza el desarrelament. L’artista va mostrar la seva satisfacció per participar en la campanya solidària de l’Espai Gironès “tot el que fem per col•laborar amb els problemes socials del món és poc, encara hauríem de fer més”, va afirmar Fernando.

Proyecto C3 és la quarta obra que s’ha creat a l’Espai Gironès per a que se subhasti en favor de Càritas i el seu preu de sortida és de 700 euros. El primer va ser Girona Orión de Josep Moscardó, el segon, un quadre que pertany a la sèrie Rostres de José Luis Pascual i el tercer, Pijama de Perico Pastor. El darrer i últim artista en participar en la campanya serà Pep Montserrat (quadern viatge sobre Girona) que ho farà el proper dissabte 3 de gener.

Per participar en la subhasta s’ha de fer a través del web de l’Espai Gironès o també mitjançant el seu Facebook, on s’expliquen les passes a seguir.

La campanya solidària de Nadal que aquest any impulsa el Centre Comercial Espai Gironès té el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès. Va començar el 26 de novembre i es durà a terme fins al 5 de gener .

La campanya també té per objectiu recollir menjar per al Banc dels Aliments. Fins al moment se n’han recollit prop de 500 quilos.

Subhasta de quadres en benefici de Càritas fins al 16 de gener

La subhasta de quadres es tancarà el 16 de gener i té uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra. També es pot aconseguir un pinzell solidari portant un quilo d’aliments al punt d’informació i fer una pinzellada a l’obra solidària situada al punt Tu hi pintes Molt o, en el cas de la mainada, participar al taller de pintura que es fa cada dissabte de 17:30h a 20:00h, per a edats de 4 a 10 anys. Una altra forma de col•laborar és fer-se un selfie davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa situat al Punt Solidari, i publicar-lo al perfil de cadascú a Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #TuhipintesEspai. Per cada 5.000 selfies que es rebin, l’Espai Gironès donarà 1.000 euros a Càritas.

Punt de recollida de menjar per al Banc dels Aliments

A totes les activitats infantils organitzades a les instal•lacions hi ha un punt on es pot deixar els aliments per al Banc dels Aliments. Fins al 5 de gener el Rei Melcior recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial. De la mateixa manera que l’any passat, els nens i nenes que ho vulguin li podran portar aliments.

La quarta campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a col•laborar amb les persones més necessitades de la mateixa manera que ja va fer els dos anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

La crisi està perjudicant moltes famílies i cada vegada són més les que han de recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones més necessitades.