Jaume Funes parlarà a l’institut Illa de Rodes d’educar adolescents, a casa i a l’escola

Funes oferirà la tercera i darrera xerrada del II Cicle de Xerrades per a famílies organitzat pel centre educatiu

Institut Illa de Rodes de RosesJaume Funes, psicòleg i comunicador, oferirà demà dimecres una xerrada on parlarà sobre com els nostres fills i filles creixen i, quan ens sembla que tot està encarrilat, una nova etapa ho posa tot potes enlaire.

Això passa amb l’adolescència. La tranquil•litat sembla arribar a la seva fi i els seus nous comportaments desconcerten i angoixen als progenitors. És possible, a més, que allò que per als pares sigui una nova por, per ells suposi un atractiu, és a dir, el que als pares i mares els dóna seguretat sigui per a ells i per a elles un llast del que prescindir el més ràpidament possible.

Els nois i noies adolescents segueixen necessitant persones adultes (pares, tutors, educadors) properes i positives, a casa i a l’escola. Els pares i mares han de fer de pares i de mares, encara que això no impedeix intentar posar-se en el lloc dels seus fills. Educar sempre és ajudar-los a entendre el que els va passant, a descobrir les seves emocions i sentiments, a no sentir-se desbordats per ells, a tenir desitjos de continuar aprenent, a gestionar la felicitat, a saber viure i conviure…

Jaume Funes parlarà de tot això demà dimecres a l’institut Illa de Rodes a les 19 hores.