La JNC demana el traspàs del tram gironí de l’N-II a la Generalitat

Joventut Nacionalista de Catalunya

El consell nacional de la formació, reunit el passat dissabte a Llagostera, ho va aprovar per unanimitat

Joventut Nacionalista de CatalunyaLa Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), a proposta del col·lectiu comarcal de l’Alt Empordà, ha aprovat per unanimitat una moció demanant, “en caràcter d’urgència” i “a l’espera de la consecució de l’Estat independent”, el traspàs del tram de la carretera N-II comprès dins les comarques gironines.
El text es va aprovar per unanimitat en el marc del consell nacional que la formació política juvenil va celebraraquest dissabte a Llagostera.

El text, defensat pel cap comarcal altempordanès, Marc Claparols, també demana a la Generalitat que emprengui les mesures oportunes i necessàries per resoldre les deficiències que presenta aquesta infraestructura, causades per la disponibilitat de tan sols un carril per sentit malgrat que hi passen 15.000 vehicles diaris de mitjana, amb pics de 21.000 en alguns trams. Alhora, també s’encomana al govern català que vetlli per garantir la seguretat dels usuaris.
Claparols assegura que l’NII és una via “oblidada i menyspreada pels diferents governs espanyols” carregada de “promeses incomplertes”, com és el cas del mateix desdoblament, que segueix aturat. Així, recorda que 21 anys després del primer  compromís assumit per part de l’Estat per desdoblar la carretera, encara no se n’ha executat cap tram, excepte el Sils-Maçanet de la Selva, amb un termini d’entrega “desproporcionat” de 40 mesos, tenint en compte que es tracta de 2,4 km.
A més, el ministeri ha renunciat al segment entre Maçanet de la Selva i Tordera.

Aquesta moció, a més de reivindicar el traspàs a la Generalitat de l’NII, també aprofita per reclamar el desdoblament de les carreteres N240, N340 i B20. El text es farà arribar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; als portaveus de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats i el Senat espanyols, Francesc Homs i Josep Lluís Cleries; als alcaldes dels municipis per on transcorre aquesta carretera i a la ministra espanyola en funcions de Foment.