La JNC de Roses es mostra a favor del fi de les festes amb animals tot i que afirma que s’hauria d’haver fet una consulta

JNC de Roses
Membres de la Junta de la Joventut Nacionalista de Catalunya de Roses

La  Joventut Nacionalista de Catalunya de Roses ha fet públic un comunicat en defensa de la declaració de “Roses com a Vila respectuosa vers els animals”

JNC de Roses
Membres de la Junta de la Joventut Nacionalista de Catalunya de Roses / Foto: arxiu

Una consulta popular per decidir posar fi a l’empaitada d’Ànec i el Correbous, hauria estat “el millor instrument per resoldre un debat tant delicat a la nostra Vila”, afirmen els integrants del col·lectiu local de Roses de la Joventut Nacionalista de Catalunya.

Tot i això, es posicionen a favor de l’aprovació de la proposta de declarar “Roses com a Vila respectuosa vers els animals”, a l’assegurar que “entenem la posició de l’equip de govern de no celebrar-la”, perquè “hi ha una possible sentència en contra de l’empaitada d’ànecs per part dels tribunals de justícia”, perquè “fa mal a la imatge de Roses” i perquè “la moció la va presentar Gent del Poble pel fet que Esquerra Republicana també tenia intenció de fer-ho, esquivant així, escoltar l’opinió del poble tal i com havien dit prèviament”.

Nota de premsa de la Joventut Nacionalista de Catalunya de Roses sobre la fi de les festes amb animals

Des de la Joventut Nacionalista de Catalunya de Roses volem fer constar la nostra posició sobre la fi de les festes amb animals.

En primer lloc, creiem que el millor instrument per resoldre un debat tant delicat a la nostra vila és fent una consulta popular, fomentant el debat i deixant que totes les bandes exposin la seva visió. Tot i això, entenem la posició de l’equip de govern de no celebrar la consulta tal com havia dit mesos enrere. Per un costat hi ha una possible sentència en contra de l’empaitada d’ànecs per part dels tribunals de justícia i, per l’altre, no creiem que sigui positiu que continuï una campanya polèmica i mediàtica com la que portem arrastrant durant anys i que fa mal a la imatge de Roses com a destinació turística. Cal considerar, que el grup de Gent del Poble ha presentat aquesta moció pel fet que Esquerra Republicana tenia intenció també, de presentar-la esquivant així, escoltar l’opinió del poble tal i com havien dit prèviament.

En segon lloc, volem manifestar el nostre rebuig a les crítiques poc respectuoses que moltes vegades han fet els grups animalistes als organitzadors de l’empaitada d’ànecs i de les vaquetes que en tot moment han vetllat en complir la legalitat i en garantir que cap animal patís agressions físiques.

Finalment, volem agrair a l’Associació d’Amics de les Festes i Tradicions de Roses per la feinada que han fet i per l’actitud que han tingut a l’hora d’afrontar aquest debat.

Joventut Nacionalista de Catalunya
Col·lectiu local de Roses