Jo hi serè sempre

Magda Casamitjana

Magda Casamitjana

Discurs d’acomiadament de Magda Casamitjana com a regidora del PSC de Roses al Ple de l’Ajuntament

Magda CasamitjanaAlcaldessa, regidors i regidores,

Dedico aquests 14 anys de política a en Domingo i als meus fills i el Ple d’avui a MHP. Pasqual Maragall per ell hi sóc i amb les seves idees vaig començar aquest viatge.

Tothom sap a hores d’ara que deixo la política municipal activa i el perquè ho faig . Dues són les raons: una, que tanco una etapa personal, ja vaig dir que no era la meva intenció fer política eternament i l’altra és que jo ara no em veig amb cor de representar i no comparteixo les idees i els  projectes d’aquest nou PSC.

He tingut l’ oportunitat de acomiadar-me dels rosincs i rosinques des del Setmanari  l’Empordà, el Setmanari l’Hora Nova, i també des de TV Empordà

Em resta avui acomiadar-me al Ple de l’Ajuntament de Roses de totes i tots vostès.

Primer de tot, moltes gràcies. Gràcies a tots i totes les rosinques. Gràcies també a tots i totes les treballadores de l’Ajuntament de Roses  i de les societats Municipals, i RosesNet per la dedicació i respecte durant tots aquests anys i per la paciència en els meus 4 anys de Govern.
Paco, Ernest, Maite, Elena, Joaquim, feu arribar, si us plau, les meves gràcies a tothom.

Gràcies també als meus companys del Grup Municipal Socialista per haver-me acompanyat fins avui. Des d’en Salvi i en Manel Perreira, fins els que hi són ara.  Gràcies per l’esforç a l’Imma, Paqui i Carles com també a Paco, David i Francis per entendre’m i recolzar-me fins avui en la idea que junts, Socialistes i Independents, podem treballar amb uns valors comuns i per un  projecte comú: Que no és altra que Roses i la seva gent.

Vaig entrar a l’Ajuntament de Roses ara fa 14 anys com a regidora independent a l’oposició.
Érem 3 regidors i avui deixo pas amb 7 regidors i, a més a més, amb l’oportunitat d’haver estat  4 anys al Govern de Roses.

Com molta altra gent, vaig entrar a la política per les ganes de fer coses, de col·laborar en la millora del meu municipi i fer créixer dia a dia la qualitat de vida dels rosincs i rosinques.

Durant aquests anys he treballat amb il·lusió, tenacitat i també, per què no dir-ho, amb passió. Estic contenta amb el treball fet amb la gent que m’ha acompanyat en diversos períodes d’aquests 14 anys.

No vull oblidar i no oblidaré ningú, ni tampoc els millors moments ni tampoc els mals moments, vull conviure sempre amb ells i sentir dia a dia totes les sensacions i emocions viscudes.

Demano disculpes a qui hagi pogut molestar o agraviar i a aquells que m’han criticat, sovint amb una duresa extrema, dir-los que han aconseguit una cosa gens menyspreable: m’han ajudat a reflexionar sobre les virtuts i les misèries de la política.

Voldria despedir-me de vostès, membres de l’Equip de Govern i regidors de Gent del Poble fent uns últims Precs i alguna idea que tenia pensada per incloure en els Pressupostos del 2014.

Començo per:

 • FRANCESC i IANNA, que facin pinya amb els meus companys del Grup Municipal Socialista i insisteixin en l’obertura i gestió de Casa l’Anita, l’ Estanc de la punta. I també facin pinya en la construcció de l’espai del poble, del lloc de reunió i gaudi de generacions i generacions de rosincs i rosinques i la JOIA del nostre Pla de Barris, facin pinya i recordin a avis i besàvis i retin-los homenatge amb la construcció de la nova SUF.
 • ALCALDESSA, estic contenta i molt satisfeta que  vostè hagi cregut i continuï  els projectes iniciats amb il.lusió i molta feina  quan jo era alcaldessa i que els mantingui vius.

–          Arribada de CREUERS a la Badia de Roses

–          ESTACIÓ NÀUTICA

–          BADIES MÉS MAQUES DEL MÒN hi som, som al mapa mundial i cal aprofitar  els noms internacionals i universals de Dalí-Adrià per atraure públic de Rússia, Àsia i Amèrica

–          TERRA DE PAS.

 • Per a l’ ANA JORQUERA: Proposo valori la compra de l’ Hostal Can Roca per a convertir-lo en alberg, gestionat pels joves de Roses, mancomunant serveis amb Càmpings i hotels oberts l’hivern, creant plans d’ocupació juvenil, formant guies i experts en rutes de Roses i de la Comarca.
 • MANEL ESCOBAR: Continuï la feina feta pel nostre Govern amb la Gola de l’Estany i alliberi Santa Margarita d’ entrebancs administratius injustos i inacceptables. Em diuen que ho té força avançat! Sort!
 • CARLOS LOPEZ fa pocs dies vaig llegir que ha canviat la Normativa per a usos dels Fars. Roses pot sumar-ne.

–          Els ecologistes reben amb recel la iniciativa de Foment de donar un nou ús a aquestes instal·lacions

–          El sector turístic veu un gran potencial en aquesta iniciativa. Avanci’s i Sigui mediador i aconsegueixi el conscents necessari per allò que més convingui i no deixi de parlar amb els pescadors.

 • AMBROSIO,  ja sap que jo he estat crítica amb la Fira de la Rosa, penso que Roses és i representa molt més que el nom d’una flor i, a més a més, què n’hem de fer de Rhodes? M’agradava  més la idea, la seva idea, que un dia vàrem parlar vostè i jo de fer una Fira de la Gastronomia mediterrànea. L’encoratjo a posar-s’hi.
 • SILVIA RIPOLL, el projecte de la UA4 o AP4 està projectat i dibuixat en el POUM . Seria molt bo per a Roses tenir-lo a punt per a quan fos possible fer-lo realitat:  pisos assistits per a gent gran o discapacitats ara que la Llei de la Dependència toca fons i pisos de protecció oficial per a joves. Miri-se’l amb bons ulls.
 • ANGEL TARRERO, ja he llegit que s’ampliarà la seu de la Policia Municipal però insisteixi en aquella idea, seva,  de construir l’Edifici per a la Policia Municipal al Costat dels Mossos d’esquadra. I faci arribar una forta abraçada a cadascun dels Policies Municipal i amb una mica més de contundència a l’Eduard Campà.
 • JOSEP MARIA MAS BLANCH, en un dels PUOSC vàrem preveure el soterrament de contenidors a les entrades de les urbanitzacions. Ens semblava que calia dignificar les entrades d’aquests també barris de Roses. Tot el que li he demanat ho ha complert !  A veure aquesta vegada!
 • FERDY, li prego que continuï creient i fent créixer els projectes que un dia va fer realitat Carles Ferrer, la meva mà dreta i amiga, com les fires i barraques de festa major, bicicletada popular, processó Setmana Santa, pessebre vivent, festa andalusa. Faci el possible i compti amb nosaltres per a que el Carnaval de Roses no mori d’èxit i reneixi amb molta més força. I sobretot cuidi’s, CUIDIS molt!
 • SILVIA USEROS. L’experiència inicial dels P0 feia una mica de por però sembla que han anat molt bé. Felicitats! Em faria il.lusió que parlés un dia, un més, de tu a tu, amb l’Imma Carrión val la pena de veritat.
 • CARLES PÀRAMO: No s’esperi cap retret. La rivalitat que vostè i jo hem tingut, francament, no ha estat positiva per la imatge de Roses. No cal que busquem culpables, no cal que busquem excuses: la nostra rivalitat ha de ser exemple del que no ha de ser la política rosinca del futur. Ni vostè ni jo ens en podem sentir orgullosos. Jo marxo, vostè es queda. Reflexioni, quan més temps decideixi seguir ocupant la cadira, més temps li costarà a Roses iniciar una nova etapa. Ara ja només depèn de vostè.

Bé, doncs, res més, només vull que sàpiguen que estaré sempre disposada a donar un cop de mà quan ho creguin oportú.

Comptin amb mi.

Molt bon Nadal i bones festes a tots i totes i els desitjo  que el 2014 sigui un any ple d’encerts.

I per acabar, vull agrair a la gent de Roses que un dia em van batejar com la SISI, ha estat com una premonició! perquè ara i avui i més que mai SI i SI.

Gràcies

Magda Casamitjana i Aguilà