Joan Esteve Danès ‘el Pillu’ plega de la política i dimiteix com a coordinador i militant de IC-V a Roses

Joan Esteve Danès
Joan Esteve Danès / Foto: arxiu

Danès plega per motius personals i per la manera en que el partit ha portat la campanya durant les passades eleccions municipals

Joan Esteve Danès
Joan Esteve Danès / Foto: arxiu

Iniciativa per Catalunya-Els Verds volien presentar candidatura a Roses en les eleccions municipals del passat 24 de maig, però l’idea era renovar el partit, per la qual cosa no comptaven amb l´únic regidor que van tenir a l’Ajuntament durant la legislatura 2007-11, Joan Esteve Danès, el qual “ho vaig entendre perfectament, però com a coordinador del partit a Roses em vaig oferir per ajudar a la candidatura que es presentés”.

Finalment, IC-V, al no trobar un candidat de garanties, segons Danès, més conegut a Roses com ‘El Pillu’, el partit ecologista va decidir cedir la seva marca a Rosincs.

I passades les eleccions Joan Esteve Danès va comunicar al partit, mitjançant una epistolar que prenia la “decisió irrevocable de renunciar a seguir com a coordinador i militant d’ICV a Roses per motius personals”. Motius que, segons l’exmilitant d’Iniciativa per Catalunya, “ja els vaig exposar personalment en la  reunió intercomarcal de les comarques gironines que es va celebrar el passat 6 de juny”.

En la mateixa carta ‘El Pillu’ va voler deixar clar que “el que més en dol es la manera en que el partit ha portat la campanya d’ICV durant les passades eleccions municipals a Roses”, i que per aquest motiu, més els personals “prego a aquesta direcció que sens doni de baixa del partit de manera immediata a mi i també la meva dona, la qual així m’ho ha demanat”.

En el comunicat enviat a la direcció d’Iniciativa per Catalunya-Els Verds Joan Esteve posa a disposició del partit “els gairebé 6.000 euros estalviats per l’organització local d’ICV a Roses”.