Joan Jorquera, amb tan sols 12 anys, es proclama campió de Catalunya per desena vegada consecutiva

Joan Jorquera, a dalt del podi com a campió de Catalunya de Taekwondo Cadet 2013

Extraordinària actuació del jove taekwondista rosinc, Joan Jorquera, al campionat de Catalunya de Taekwondo.  A banda d’aconseguir el rècord de guanyar per 10 vegades consecutives el campionat en diferents categories, l’esportista del TKD Joan’s de Roses va  establir una nova marca personal de 102 combats guanyats amb només 12 anys

El Pavelló de la Mar Bella de Barcelona va ser l’escenari del campionat de Catalunya de Taekwondo 2013, que es va celebrar ahir, Diumenge de Resurrecció.  Una competició en la que el rosinc Joan Jorquera, tot i tenir només 12 anys, és tot un veterà.

Un campionat pel qual Jorquera s’havia estat preparant, durament, durant les darreres setmanes. Un cop acabava les seves hores lectives al col·legi on estudia, començava la dura preparació, dirigida pel seu pare i mestre de 4art Dan de Taekwondo, Joan Jorquera. Així, cada dia, el col·legi, primer, i hores en el gimnàs del TKD Joan’s o per les platges de Roses, després, ocupaven el dia a dia del jove Joan.

Una rutina que es va trencar per participar a l’Open Internacional de Marina d’Or, on l’equip del TKD Joan’s  es va presentar com a mena de preparació del campionat català.

Tot un sacrifici que ahir va donar els seus fruits, amb la coronació com a nou campió de Catalunya a la categoria Cadet. Un títol que va suposar un rècord per al jove Jorquera a l’assolir-lo per desena vegada consecutiva, i amb només 12 anys.

Tots els combats guanyats abans d’acabar el temps reglamentari

4 combats havia de guanyar el taekwondista per assolir la medalla d’or. I els rivals que el va deparar el sorteig, no van ser gaire fàcils, ja que venien de guanyar medalles en campionats precedents. És el cas d’Arnau Gómez, taekwondista de la selecció d’Andorra, que va aconseguir la medalla de bronze del campionat de França 2013 a la categoria cadet.  O del jove Jason Clark Hidalgo, del prestigiós gimnàs Sant Pau Jade Sport, que es va proclamar recentment a Gandía campió d’Espanya de Taekwondo a la categoria Mini-mosca.

campio_catalunya1
Joan Jorquera amb la medalla d’or

Però, la dura preparació portada a terme per en Joan, afegida a la seva qualitat tècnica va fer imposar-se de manera contundent als seus rivals, on la puntuació dels quatre combats així ho reflecteix:  20-2 en el primer combat, 19-4 en el segon, 17-2 en el tercer i un altre 19-4 en el combat de la gran final. Uns marcadors tan reveladors que el van donar com a guanyador tots quatre enfrontaments, per superioritat tècnica, abans d’acabar el temps reglamentari.

El flamant campió de Catalunya de Taekwondo a la categoria Cadet, tot i la felicitat per la conquista d’un nou campionat, ja va començar a pensar en els  seus propers objectius un cop assolit el primer d’ells, “totes les hores d’entrenament diari i de dieta estricta m’han portat a aquest gran triomf. Estic molt feliç, però els propers reptes marcats seran duríssims i cal començar des de ja a pensar en ells”.

Rècord personal de 102 combats guanyats
Joan Jorquera es va presentar al campinat de Catalunya amb 98 combats guanyats. Una xifra assolida a l’Open Internacional  de Marina d’Or. Ahir, dirigit des del tatami pel també campió del TKD Joan’s, Mario Aguilar, tenia l’oportunitat d’arribar a la màgica xifra de 100 combats com a campió, i no la va desaprofitar. Al guanyar tots quatre enfrontaments va superar el centenar per deixar-ho en 102 combats guanyats amb tan sols 12 anys. Un rècord personal del jove rosinc que el va encetar a l’edat de 3 anys, quan va pujar a sobre d’un tatami de competició per primera vegada.