Joan Jorquera, campió d’Espanya, i Mario Aguilar, medalla de bronze al campionat Nacional de Taekwondo de Clubs

Campionat d'Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera amb la medalla i diploma de campió acompanyat de la seva mare, la Lídia

El jove rosinc Joan Jorquera assoleix per tercer cop consecutiu el Campìonat d’Espanya de Clubs de Cadets

Campionat d'Espanya de Taekwondo
Joan Jorquera amb la medalla i diploma de campió acompanyat de la seva mare, la Lídia

El jove esportista Joan Jorquera va aconseguir, aquest passat cap de setmana en el complex residencial de Marina d’Or, a Oropesa de Mar, el seu tercer Campionat Nacional consecutiu de taekwondo, rècord sense precedents del gimnàs TKD Joan’s de Roses.
El Campionat d’Espanya de Clubs, organitzat per la Real Federació Espanyola de Taekwondo, va reunir més de 1.000 esportistes del territori nacional.
Com a cap de sèrie a la categoria Cadet, Joan Jorquera, havia de superar quatre combats per aconseguir alçarse amb el títol. I ja al primer va tenir com a rival a l’actual campió d’Andalusia, Julián García. Tot un repte només començar que en Joan va superar amb un marcador de 11-8, després de remuntar un tanteig advers.
El català Cristian Iguez va ser el segon competidor que es va enfrontar a Jorquera, el qual va saber en tot moment controlar al seu adversari per guanyar per 8-5.
La meitat de la feina ja estava feta. Faltava l’altre meitat.
Però el jove rosinc, taekwondista de gran talent, cada cop es trobava més còmode sobre el tatami, i així ho va deixar palès al tercer combat, guanyant al seu oponent, Albert Gallardo, per un clar 8-1.
I la gran final. Una quarta i última ronda per decidir qui seria el campió. El rival, el campió de València, Javier Pastor, es troba en un gran moment de forma, ja que tan sols una  setmana havia conquerit l’Open Internacional d’Andalusia. A més, Pastor va sortir amb ànim de revenjar les tres últimes derrotes davant Joan Jorquera.
Els tècnics del TKD Joan’s, però, tenen molt estudiat aquest competidor i van indicar l’esportista rosinc el plantejament a seguir per sortir vencedor. Dit i fet. Victòria de Jorquera per 11-7 que li donava el campionat d’Espanya per Clubs de Taekwondo per tercera vegada consecutiva.
Mario Aguilar, medalla de bronze

Campionat d'Espanya de Taekwondo
Mario Aguilar (esquerra) en un combat al campionat d’Espanya de Taekwondo de Clubs

L’altre triomfador del TKD Joan’s va ser Mario Aguilar, taekwondista rosinc becat per la Real Federació Espanyola de Taekwondo al CAR Infanta Cristina de Múrcia, que va aconseguir la Medalla de Bronze en categoria Sènior.
Aguilar va tenir una gran actuació en aquest campionat estatal després d’haver aconseguit, fa una setmana, proclamar-se campió de l’Open Internacional d’Andalusia de Taekwondo, celebrat a la ciutat de Córdoba.
Un triomf, el primer, després de l’operació de menisc a la qual es va haver de sotmetre Mario tot just fa ara un any, al desembre del 2012.
En aquest campionat de Clubs, Aguilar va demostrar estar totalment recuperat de la lesió de genoll, ja que les seves sensacions sobre el tatami van ser molt bones, i ara té com a objectiu el proper nacional Sènior 2014.

Toni Bassó, sense sort

Campionat d'Espanya de Taekwondo
Toni Bassó en ple combat del campionat d’Espanya de Taekwondo de Clubs

Tot i que el rosinc Toni Bassó cada cop està més acoblat i assentat a la categoria Sènior de Taekwondo, on les seves sensacions sobre el tatami van a més, la sort no li acompanya. De vegades són les lesions que l’han apartat, enmig d’un campionat, de poder lluitar per les medalles. De vegades, com en aquesta ocasió, per una decisió arbitral molt controvertida i discutida, que el jutge va resoldre a favor del seu rival, el van impedir al jove rosinc lluitar, un altre cop per pujar al podi dels millors.

A veure si amb l’entrada del nou any 2014 la ratxa negativa desapareix de la trajectòria del jove rosinc  i assoleix el proper objectiu marcat per ell, el campionat de Catalunya sub-21.