Joan Jorquera conquereix el seu 13è campionat de Catalunya

Joan Jorquera

Joan Jorquera amb la medalla d'or i el diploma que certifiquen que és el nou campió de Catalunya Sènior Absolut

El jove esportista del TKD Joan’s de Roses, Joan Joquera, amb aquest nou títol s’ha proclamat campió de Catalunya en totes les categories

Joan Jorquera
Joan Jorquera amb la medalla d’or i el diploma que certifiquen que és el nou campió de Catalunya Sènior Absolut

Amb 17 anys Joan Jorquera va tenir un debut estel·lar en el campionat de Catalunya a la categoria Sènior Absolut de -58 kg, que es va celebrar ahir al Pavelló de la Mar Bella de Barcelona.

L’esportista del TKD Joan’s de Roses es va proclamar campió en aquesta categoria, assolint així el seu 13è títol de campió de Catalunya en totes les categories i en totes les franges d’edat. Un nou títol que ratifica al jove Joan com un referent del taekwondo nacional i amb el que es va guanyar el dret a participar al campionat d’Espanya 2018.

El repte de debutar a la categoria superior de taekwondo suposava que Jorquera havia d’afrontar un sorteig en el que per conquerir el campionat havia de disputar cinc combats i superar als cincs rivals de torn.

I Joan Jorquera, amb la seva qualitat tècnica, amb aquest do que té per al taekwondo que sembla que hagi nascut a sobre d’un tatami, va sorprendre a tothom. Als que el coneixen, i als que el van veure per primer cop lluitar, precisament, a sobre d’un tatami.

El primer combat el va guanyar per un contundent 22-1. El segon, per 28-3, i el tercer per 24-2. Si no fos perquè havia de disputar els cinc combats que l’havien tocat en sort, segurament el Jurat, ja l’hagués concedit el títol de campió en acabar el tercer donada la superioritat que va mostrar en tot moment.

I el quart combat no se’l va emportar amb tanta diferència en el marcador, ja que va guanyar per ‘només’ 14-2. I en la gran final, el rival amb el que es va enfrontar va ser l’únic capaç de fer-li quatre punts a Joan, però que no van ser suficients perquè el jove rosinc el va fer 16. I amb un 16-4, Jorquera va sumar un nou títol de campió de Catalunya.

Un nou títol, que afegits als 274 combats guanyats, fa que als seus 17 anys ostenti un currículum esportiu de rècord.