Joan Jorquera es proclama campió de l’Open Internacional de Taekwondo de Benicàssim

Joan Jorquera
Joan Jorquera celebrant el triomf amb el seu tècnic en competició, Marcos Miranda

Joan Jorquera assoleix el seu segon gran trofeu de la temporada a Benicàssim després de guanyar, el mes passat, a Miranda d’Ebro

Joan Jorquera
Joan Jorquera celebrant el triomf amb el seu tècnic en competició, Marcos Miranda

Dos opens internacionals de taekwondo en els que ha participat aquesta temporada el rosinc Joan Jorquera, i dos trofeus de campió que s’ha portat cap a Roses.
El primer va ser al torneig de Miranda d’Ebro, a la província de Burgos, que va disputar el passat 28 de setembre. I el segon va ser, ahir dissabte,  a la localitat de Benicàssim, on es van reunir més de 800 competidors de primer nivell.

El sorteig el va portar a un quadre de 32 competidors a la categoria Mosca Cadet (-37 kg), dels quals alguns d’ells medallistes la temporada passada  en tornejos tant nacionals com internacionals.

Cinc combats havia de guanyar el jove rosinc si volia emportar-se el triomf de campió. I va fer pòquer. Va debutar de manera incontestable contra Gugen Yegheizaryan, al que va vèncer amb un contundent 14-0.
El segon combat Joan Jorquera va continuar intractable sobre el tatami guanyant abans del temps límit al seu contrincant, el català Gerard Temprano, per 12-0.

Amb el cap de sèrie Jason Clark, de Filipines, es jugaria la possibilitat de, com a minin, optar a medalla, i el rosinc, fent gala de la seva exquisida tècnica, el va guanyar per un marcador de 9-4.

En semifinals, el medallista nacional Adrià De Dios, no va oposar gaire resistència a l’embranzida de l’esportista del TKD Joan’s de Roses, i el va guanyar per un clar 8-0.

I a la gran final es va enfrontar a Jose M. Ortega,  un competidor de bon nivell tècnic, que havia realitzat una bona competició a la part del seu quadre, on figuraven alguns dels favorits per optar al triomf.
Però el jove Joan, dirigit pel seu tècnic en competició, Marcos Miranda, estava imparable i ho va demostrar aconseguint el mateix resultat que en el primer combat, un contundent 14-0. El seu rival va ser incapaç  de marcar-li ni tan sols un punt.

Joan Jorquera va aconseguir, així el títol de campió de l’Open Internacional de Taekwondo de la manera més brillant possible, destacant que amb només 13 anys ja porta 123 combats guanyats, rècord sense precedents en el món del taekwondo.

La propera cita de l’esportista rosinc a sobre d’un tatami tindrà lloc el 21 de desembre, amb la disputa del Campionat d’Espanya de Clubs que organitza la Real Federació Espanyola de Taekwondo a la localitat d’Oropesa de Mar.