Joan Jorquera es proclama campió d’Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera es proclama campió d’Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera, campió d'Espanya de Taekwondo 2013

El jove esportiva rosinc amb a l’assolir el campionat d’Espanya s’ha guanyat una plaça per disputar el campionat d’Europa

Joan Jorquera es proclama campió d’Espanya de Taekwondo
Joan Jorquera, campió d’Espanya de Taekwondo 2013

Joan Jorquera és des d’ahir, dissabte,  el millor competidor lliura per lliura de l’estat espanyol després de proclamar-se Campió d’Espanya a Oropesa de Mar. Un campionat que el classifica per al Campionat d’Europa 2013 que se celebrarà a Romania el proper mes d’agost.

El nou talent del Taekwondo nacional va realitzar una competició que va ratllar la perfecció, eliminant en el seu camí cap la final ni més ni menys que als tres caps de sèrie de la categoria cadet (-37 kgs), convertint-se d’aquesta manera en el número u indiscutible de l’estat espanyol.

El sorteig va decidir que en el camí que havia de portar al jove rosinc a lluitar per la medalla d’or es trobaria als millors lluitadors del moment en la seva categoria. Joan Jorquera, amb només 12 anys, es trobava davant un nou repte que havia de superar si volia una plaça per a l’europeu 2013.

Després d’aconseguir, a principis d’aquest mes, ser el taekwondista més jove en entrar en el rànquing mundial de la WTF, a l’assolir el triomf a l’Open Internacional  d’Espanya de Taekwondo, el jove Jorquera es trobava davant la possibilitat de classificar-se per a l’Europeu, ¨així de dur és aquest esport. Joan ha marcat una fita esportiva realitzant una temporada perfecta guanyant tots els títols possibles, i aconseguint batre rècords realment increïbles, com aconseguir 112 combats guanyats o entrar en el rànquing mundial amb tan sols 12 any. Però, tot i això, no es pot relaxar perquè la competència és molt dura i ha de seguir lluitant per seguir evolucionant com a taekwondista”, va explicar el seu entrenador, pare i director del TKD Joan’s, Joan Jorquera.

El primer combat li va enfrontar a Mario Canales representant del Gimnàs Lee  de Móstoles, competidor de gran nivell tècnic al que va superar amb un marcador de 7-15.
Un primer combat que li va servir per entonar-se de cara a un dur enfrontament contra el representant del TKD SON SU, Javier Pastor, gran competidor que va cedir davant el rosinc per un 4-9. Un combat que estava molt estudiat per part del tècnics del gimnàs de Roses ¨fins al mínim detall, sabíem que havíem de tenir un pla tàctic perfecte per portar a Joan a la victòria, i una vegada li hem transmet les indicacions pertinents el talent de Joan Jorquera ha fet la resta¨ va explicar el tècnic rosinc, Marcos Miranda.

En el tercer combat Joan no va desgastar gens de forces ja que el seu rival, Adrià De Dios, del gimnàs JOR SAN, es va haver de retirar per lesió.
En semifinals el rosinc es va trobar davant el recentment campió d’Europa, el gallec Miguel Orro, del prestigiós gimnàs Natural Sport Sada, que va plantar cara al taekwondista de Roses, però va acabar cedint per 9-6.
Ja a la final Joan Jorquera es va enfrontar al cap de sèrie número1 i màxim favorit del certament, el representant d’Euskadi Jon Martínez Menoyo. El rosinc es va comportar com un veritable campió i traient tot el talent que atresora va vèncer al seu rival per un contundent 5-0,  i proclamar-se, així, campió d’Espanya 2013 de Taekwondo.