Joan Jorquera guanya l’Open d’Aragó de Taekwondo competint en un pes superior

Joan Jorquera

Joan Jorquera al podi com a campió de l'Open d'Aragó on queda palés la diferència d'envergadura respecte als rival de la categoria Sènior - 63 kg

Jorquera es marca el repte de competir en una categoria de pes superior (-63kg) i l’assoleix amb escreix sumant un nou títol en el seu palmarès

Joan Jorquera
Joan Jorquera al podi com a campió de l’Open d’Aragó on queda palés la diferència d’envergadura respecte als rivals de la categoria Sènior – 63 kg

Si amb els de la seva talla i pes no té rival (o pràcticament) Joan Jorquera decideix enfrontar-se a competidors més alts i de més envergadura de la categoria Sènior, però amb un pes superior al seu.

Un nou repte que es va marcar l’esportista del TKD Joan’s de Roses després d’aconseguir el títol nacional (el desè del seu palmarès) el desembre passat.

Així, va decidir disputar l’Open d’Aragó de Taekwondo 2018 en una categoria de pes major (-63kg) de la seva categoria Sènior. L’objectiu, puntuar en el rànquing nacional en una nova categoria de pes i demostrar-se a si mateix que pot competir amb els campions d’un pes superior.

I el Pavelló d’Esports Segle XXI de Saragossa va ser testimoni el passat dissabte d’una nova gesta del jove talent del taekwondo de Roses.
Per començar va eliminar en les preliminars a tot un campió d’Espanya i medallista europeu l’any 2012, el representant de la selecció andalusa Álvaro Martínez, competidor de gran qualitat tècnica que va cedir després d’un gran combat per 23-10.

En semifinals, Jorquera va derrotar al seleccionat d’Andorra Abdou Taouil per un contundent 31-10.

I sense pal·liatius es va presentar a la gran final on es va haver d’enfrontar a Adrián Gimenez, esportista de gran envergadura, la qual cosa no va suposar cap problema per al campió rosinc, ja que treure a lluir tota la seva tècnica i talent, que sumat al seu afinat estat de forma arran d’una preparació específica adient per afrontar aquest repte, va oferir al públic assistent una autèntica exhibició guanyant per 20-1 i emportar-se un nou títol en el seu ha ja extens palmarès.

Joan Jorquera es va mostrar molt content d’haver aconseguit aquest el títol de campió a l’Open d’Aragó de Taekwondo 2018, sobretot competint en un pes superior i pel qual “he hagut de posar tots els sentits i més per guanyar i superar el repte que em vaig imposar a mi mateix”, assegurant que tot i guanyar no és moment de celebracions, ja que “ara he de tornar als entrenaments per preparar el Campionat d’Espanya de Seleccions, que està molt a la vora i serà, sens dubte, un altre repte duríssim”.