Joan Jorquera guanya a Miranda d’Ebro l’Open internacional Baza Sport de taekwondo

TKD Joan's

Joan Jorquera amb la senyera catalana després de guanyar l'Open de Miranda d'Ebro

El rosinc Joan Jorquera debuta a la nova temporada de taekwondo proclamant-se campió de l’Open de Miranda d’Ebro, mentre Toni Bassó va haver d’abandonar el certamen lesionat

Joan Jorquera
Joan Jorquera amb la senyera catalana després de guanyar l’Open de Miranda d’Ebro

La primera cita dels esportistes del TKD Joan’s en la nova temporada de taekwondo els feia viatjar fins a la província de Burgos, concretament a la població de Miranda d’Ebro, on es disputava, dissabte passat, l’Open Internacional de Taekwondo Baza Sport.

Joan Jorquera i Toni Bassó van ser els esportistes  rosincs que optaven a emportar-se el títol de campió d’aquest Open de la comunitat de Castella i Lleó.

Sort dispar per tots dos esportistes rosincs

La sort va ser molt diferent pels taekwondistes del TKD Joan`s, mentre el petit Jorquera assolia el triomf, Bassó es va haver de retirar lesionat després de guanyar amb contundència el seu primer combat.

Després de la injustícia arbitral que va patir al passat campionat d’Europa de Taekwondo, on un àrbitre intransigent  el va assenyalar 8 faltes tècniques quan guanyava al representant de Bòsnia 9-6, que el va impedir optar a medalla, Joan Jorquera es presentava anava a Burgos en plena forma, “ja que hem aprofitat la dura preparació que va fer per l’Europeu per començar la nova temporada al 100×100”, va assenyalar el seu tècnic de competició, Marcos Miranda.

I el seu pic de forma i la diferència de qualitat tècnica respecte als rivals es va notar sobre el tatami, ja que va guanyar els seus 3 primers combats abans del límit de temps. Jorquera presentava així la seva candidatura al trofeu de campió.

Com ho també ho feia per l’altre banda del quadre el filipí Jason Clark, del Club Sant Pau Sport.

Semblava evident que la final la disputarien tots dos, el filipí i el rosinc.
I així va ser. Un final espectacular a la qual es va arribar a un marcador  de 27-20, el que reflecteix la intensitat del combat, on el públic va gaudir de taekwondo de qualitat durant els 3 minuts que va durar la final. Un final guanyada pel jove Joan Jorquera, “ha estat un rival molt dur, fort i tècnic, però gràcies a les indicacions del meus entrenadors, coneixia molt bé la seva manera de lluitar i la tàctica a seguir per guanyar-lo”, va afirmar el jove campió.

Un campió que comença la temporada de la millor manera possible: amb un títol. I una temporada en la que el principal objectiu de Joan Jorquera està en la disputa del primer campionat de Taekwondo Cadet de la història.

Toni Bassó, lesió i baixa durant un mes i mig

TKD Joan's
La mala sort s’enceba enToni Bassó en forma de lesió a la mà esquerra

Per la seva banda, Toni Bassó, arribava a Miranda d’Ebro amb una gran motivació, després d’un estiu d’intensa preparació per començar la temporada de Taekwondo de la millor possible. Un entrenament que va donar un excel·lent resultat en quan a l’esportiu, ja que va guanyar de forma contundent el seu primer combat, però de nefastes conseqüències físiques, perquè es va lesionar la mà esquerra quan va caure en una acció del combat. Tot i això, va poder guanyar, però una radiografia al de passar per la pertinent revisió mèdica, va detectar un trencament de l’escafoide.
Una lesió que, a banda de obligar-li a retirar-se de la competició el tindrà de baixa entre 40 i 50 dies.