Joan Jorquera guanya per segon any consecutiu l’Open de Taekwondo de Marina d’Or

TKD Joan's

Joan Jorquera i el seu coach, Marcos Miranda, celebrant el triomf a Marina d'Or

El jove rosinc Joan Jorquera torna a reeditar el triomf assolit l’any passat a Marina d’Or, però en aquesta ocasió en una categoria superior

TKD Joan's
Joan Jorquera i el seu coach, Marcos Miranda, celebrant el triomf a Marina d’Or

La gran cita anual en terres valencianes es presentava pel rosinc Joan Jorquera com un punt d’inflexió en la seva carrera esportiva.
Després de mantenir-se invicte al nostre país des que pugés a categoria cadet al 2012, i aconseguir batre tots els rècords d’imbatibilitat possibles, s’enfrontava a un altre gran repte, la seva estrena en l’alta competició en una categoria superior de pes, la de gall (-41kg).
Serien 5 combats els que hauria de superar Jorquera si volia reeditar el triomf en aquest Open Internacional de Taekwondo de Marina d’Or, que es va disputar el passat dissabte 29 de març amb la participació de més de 1.200 competidors inscrits.

L’expectació era gran. El seu equip tècnic i la seva família saben del talent de Joan Jorquera a sobre del tatami, però no com respondria davant rivals de major pes. Però en el primer combat  va treure de dubtes a tothom. S’enfrontava al representant d’Andorra. I només 45 segons va trigar el jove taekwondista de Roses en guanyar aquest primer ‘round’, el temps que va necessitar per posar fora de combat al seu oponent.

Joan Jorquera iniciava així el seu camí per aquest Open Internacional de Taekwondo, mostrant que la seva posada a punt per assistir al certamen era la idònia.
Els següents combats van ser una autèntica exhibició del rosinc, com així ho indiquen els marcadors que va aconseguir. 9-3 davant del representant de Madrid,  Alberto Toledo, 14-2 quan es va enfrontar després al basc Urtzi Aurrekoetxea, i 8-2 al següent combat davant del campió valencià, Jorge Lluna.
Unes victòries que el donaven el pas a la gran final on li esperava, en teoria, el rival més dur, el campió nacional J. C.Hidalgo, del Club S.P. Jade, el qual havia guanyat 3 combats per diferència de punts als seus rivals.
Una final d’infart en la qual el talent del jove esportista del TKD Joan’s va fer aixecar dels seus seients al públic que va presenciar el combat. Joan Jorquera va desplegar tot el seu repertori tècnic mostrant el coratge i ambició d’un campió, acabant l’últim assalt amb un increïble 18-7 per emportar-se novament el títol a l’Open Internacional de Taekwondo de Marian d’Or.

Joan Jorquera aconsegueix, d’aquesta manera, augmentar l’espectacular xifra de 141 combats guanyats amb només 13 anys, un nou rècord per a la joia del gimnàs rosinc.