Mes de paraules

Joan Jorquera i Maverick Viñales reben la Dracma de Roses amb la mirada posada en una medalla olímpica i el títol de campió del món de Moto GP

Festa Major de Roses 2022
Maverick Viñales i Joan Jorquera amb l'alcalde de Roses, Joan Plana, després de ser distingits amb la Dracma de Plata

Tots dos esportistes són els més joves en ser guardonats amb la màxima distinció de l’Ajuntament de Roses per la Festa Major

A vessar, el Teatre Municipal es va emplenar de gom a gom en l’acte institucional més important de la celebració de la Festa Major, la distinció de la Dracma de Plata per part de l’Ajuntament de Roses.
Dracma de Plata que va reconèixer enguany els mèrits esportius de dos grans campions, Joan Jorquera Cala i Maverick Viñales Ruiz.

Conduit per la regidora d’Esports, Vero Medina, es va un repàs de la trajectòria de tots dos esportistes. Primer de Joan Jorquera, que va finalitzar amb un vídeo (que es pot visionar a sota) on ell mateix homenatjat i les  persones cabdals en la seva carrera van explicar el camí recorregut fins a ser el gran campió que és actualment.

Només rebre la distinció de la Dracma de Plata per part de l’alcalde de Roses, Joan Plana, el jove taewwondista guardonat, va dirigir unes paraules per “agrair, sobretot, a l’Ajuntament de Roses per fer possible aquest premi perquè pe mi és molt important, a la meva família aquí present, i en especial al poble de Roses que sempre porto dins meu i a tota la seva gent que em motiva per entrenar cada dia per haver pogut assolir aquest premi”. Joan Jorquera després de remarcar que “arribar fins aquí ha estat molt dur”, va afirmar que “encara em queda moltíssima carrera per endavant i prometo a la gent del poble que arribaré aquí amb una medalla olímpica”.

Tot seguit va ser el torn de Maverick Viñales, que després de visionar-se també un vídeo (es pot veure a sota), on el propi campió del món de Moto 3 va fer un repàs de la seva trajectòria com a pilot de motociclisme, recordant, especialment, la seva primera victòria a la màxima categoria com a pilot de Suzuki al circuit de Silverstone. Categoria, la de Moto GP en la que té posada la mirada per ser campió del món en un futur no molt llunyà.
L’alcalde de Roses va ser l’encarregat també de fer-li entrega de la Dracma de Plata  a Maverick Viñales. “Vull agrair aqueta distinció a l’Ajuntament perquè, per mi, com a ciutadà de Roses, és molt important i em fa sentir molt orgullós de poder ser un model pels joves i de representar a Roses arreu del món, perquè Roses és un paradís meravellós i és on millor es menja. Roses per mi significa pau, tranquil·litat, llibertat i és on puc desconnectar realment de tota la pressió que tenim en cada Gran Premi”. Viñales va expressar el desig “que aquesta distinció serveixi d’inspiració per als joves i no tant joves que tinguin un somni, que lluitin per ell amb esforç i sacrifici, perquè amb disciplina i no donar-se mai per vençut dona bons resultats, perquè jo, per exemple m’he aixecat molts cops a la meva vida”. El pilot de Moto GP va agrair al seu Club de Fans tot el recolzament en cada Gran Premi i va convidar als presents a fer-se soci per poder gaudir d’anar a les carreres a veure’l competir.

Després que l’associació Ball de Mar realitzés una dansa tradicional envoltant als guardonats i autoritats, l’alcalde de Roses va tancar l’acte destacant que “Joan i Maverick són les dues persones més joves en ser guardonades amb la Dracma, fins ara era Xavi Bosma des de 1996 per haver estat medallista olímpic de vòlei platja. I serveixi aquesta distinció per reivindicar el paper del jovent a la nostra societat”. Joves als quals Joan Plana els va voler enviar el missatge que “heu de ser tots protagonistes de la construcció del nostre present i també del nostre futur”.

En acabada la cerimònia tothom va poder gaudir d’un bon refrigeri al vestíbul del Teatre Municipal

JOAN JORQUERA – Dracma de Plata Roses 2022

MAVERICK VIÑALES – Dracma de Plata Roses 2022