Joan Jorquera es proclama campió d’Espanya a la categoria Sènior Absolut

Joan Jorquera
Joan Jorquera amb la medalla d'or de campió d'Espanya Sènior Absolut

El campió rosinc assoleix el seu desè títol nacional, ara en la categoria de pes olímpica de -58 kg

Joan Jorquera
Joan Jorquera amb la medalla d’or de campió d’Espanya Sènior Absolut

Increïble actuació de l’esportista del TKD Joan’s de Roses, Joan Jorquera, en el Campionat d’Espanya de Clubs celebrat en el Pavelló Ciutat de Castelló de la Comunitat Valenciana.

Joan Jorquera es va marcar un nou repte, el de pujar a la categoria de pes olímpica (-58kg) on es troben els caps de sèrie del taekwondo espanyol.

I en el primer combat va superar per un ajustat resultat a Ivan Cantizan) de Madrid, que li va donar el pas a quarts, on va vèncer al també madrileny Diego Zapata, però en aquest cas amb una gran contundència, tal i com va reflectir el marcador final: 28-6.

En semifinals li tocar un dels rivals més forts, el saragossà Adrián del Rio, cap de sèrie i competidor experimentat internacionalment i que es va presentar en aquest campionat com a clar favorit per alçar-se amb el títol.

Un títol que Del Rio va tenir més a prop quan en els primers minuts del combat dominava clarament a Joan Jorquera, tot i que després el rosinc va saber igualar el marcador. El públic assistent al Pavelló Ciutat de Castelló va poder gaudir d’un gran espectable de taekwondo, ja que van poder contemplar un combat màgic d’aquest esport, una lluita de tu a tu entre dos grans atletes, que el rosinc va saber decantar al seu favor gràcies a una acció espectacular quan faltaven només 10 segons per al final.

I superat al gran favorit, Jorquera es va enfrontar al madrileny Jonathan García, al qual va vèncer per 19-11 i aconseguint un altre títol de campió d’Espanya.

Un nou títol nacional, el desè que Joan Jorquera aconsegueix amb només 17 anys, aquesta vegada en la categoria regna i en pes Olímpic, la qual cosa li dóna la màxima puntuació per al Rànquing Nacional Sènior.