Joan Jorquera es proclama campió del IV Open de Taekwondo de la Comunitat Valenciana

Joan Jorquera

El campió Joan Jorquera flanquejat pel seus pares, Juan Jorquera i Lídia Cala i amb el seu tècnic esportiu Marcos Miranda

El jove campió rosinc va haver de vèncer a cinc rivals per conquerir aquest nou títol en la seva carrera esportiva

Joan Jorquera
El campió Joan Jorquera flanquejat pel seus pares, Juan Jorquera i Lídia Cala, i amb el seu tècnic esportiu Marcos Miranda

Cinc combats el va deparar el sorteig a Joan Jorquera contra rivals de primer nivell nacional en el camí de poder conquerir el títol, al IV Open de la Comunitat Valencia. Certamen, per cert, que el jove esportista rosinc ja va aconseguir emportar-se l’any 2014.

I cinc combats que Jorquera va guanyar de manera contundent, sent la final l’únic combat que va ser més renyit.

En el primer va guanyar al competidor de la Selecció Balear, Sergio Sarciat, per 12-5. En el segon, el català Dani Ruiz tampoc va poder aturar el vendaval rosinc i va cedir per 14-7. Al tercer, que donava el pas a semifinals, Joan Jorquera va derrotar al també balear Francisco González per 10-6, i en el penúltim combat, el madrileny David Molina no va tenir opció davant el campió rosinc que va guanyar per un clar 11-5 per passar a la final.

I en la gran final, Jorquera i  el competidor de la Selecció de Madrid, Mario Canales, van oferir un disputadíssim combat esdevenint tot un espectacle per al públic assistent, el qual va gaudir de valent pel que va veure a sobre el tatami. Una gran final que es va emportar en Joan per un ajustat 20-18 i proclamar-se campió del IV Open de Taekwondo de la Comunitat Valenciana.

El campió es va mostrar tot just després d’aconseguir aquest nou títol que engrandeix encara el seu currículum “molt feliç”, ja que per a ell “debutar a la categoria Sènior en aquest Open era un gran desafiament, perquè a València sempre hi venen taekwondistes de primer nivell i, de veritat, he hagut d’emprar-me a fons per aconseguir el títol”.

Joan Jorquera, que actualment es troba preparant el proper Campionat d’Europa Junior que se celebrarà a Xipre al mes de novembre, va confessar que aquest Open de al Comunitat Valenciana “ha estat una experiència increïble que m’ajudarà, sens dubte en la posada a punt per a l’Europeu”

Cal destacar que darrera els títols que aconsegueix Joan Jorquera a sobre el tatami, dirigit per Marcos Miranda, hi ha molt de sacrifici, ja que porta a terme dobles sessions diàries de treball tècnic/tàctic, dirigides pel seu pare i mestre, Juan Jorquera, al TKD Joan’s de Roses, que combina amb un programa per potenciar el seu físic, degut a que a la màxima categoria s’ha d’enfrontar a rivals de més edat, més experts i més corpulents.

I de moment, el jove campió rosinc està demostrant que el seu talent supera les qualitats dels seus rivals.