Joan Jorquera es proclama campió de l’Open International de Taekwondo de Luxemburg

Joan Jorquera

Joan Jorquera al Pavelló d'Esport de Luxemburg després de guanyar l'Open de Taekwondo

Un títol que el situa a dalt del rànquing de la Federació Mundial de Taekwondo

Joan Jorquera
Joan Jorquera al Pavelló d’Esport de Luxemburg després de guanyar l’Open de Taekwondo

Joan Jorquera es va proclamar ahir campió de l’Open Internacional de Taekwondo en vèncer a la gran final al belga cap de sèrie Martin Willemsen per 11-9, consagrant-se a Europa com un del millor taekwondistes del continent, ja que amb aquest triomf es situa en la part més alta del rànquing de la Federació Mundial de Taekwondo (WTF, les sigles en anglès) a la categoria de -51 kg.

El jove esportista del TKD Joan’s de Roses va ser enquadrat en el G1 alhora del sorteig, el que significa que era el grup dels taekwondistes amb millor rànquing del torneig. Així, en el primer combat Joan es va enfrontar a l’alemany Ranye Debrés, al qual va guanyar per 10-5.
En semifinals va veure’s les cares amb l’holandès Armaan Sahebali, que també va superar, en aquest cas, per un contundent 9-1.

Per l’altre quadre del torneig tot feia pensar que arribaria a la final per disputar-li el títol a Jorquera l’italià Vito d’Aquila, que és l’actual campió d’Europa i del món de Taewondo, però va caure derrotat pel belga  Willemsen, al que Joan, com deiem al principi de la informació, va derrotar per 11-9.