Joan Jorquera passa pàgina del mundial guanyant el seu vuitè campionat d’Espanya de taekwondo

Joan Jorquera
Joan Jorquera (dreta) amb el seu coach, Marcos Miranda mostrant el títol i la medalla de campió d'Espanya de taekwondo

Jorquera demostra que el mundial és aigua passada i amb aquest nou títol deixa palès la seva qualitat com taekwondista

Joan Jorquera
Joan Jorquera (dreta) amb el seu ‘coach’, Marcos Miranda mostrant el títol i la medalla de campió d’Espanya de taekwondo

Molts anys d’esforç i d’entrenaments van fer possible que Joan Jorquera anés al campionat mundial de taekwondo, que es va celebrar a mitjans de novembre a Canadà. S’ho va guanyar, va ser el fruit a moltes hores de sacrifici, però la cita mundialista no va anar tot ho bé que s’esperava, ja que després de guanyar al representant de Ruanda per 12-0, va perdre el segon combat davant el taekwondista de Rússia.

Una derrota que, més enllà de quedar fora del mundial, s’havia d’esperar com podia afectar anímicament a un esportista acostumat a guanyar. I el campionat d’Espanya de taekwondo de Clubs, que es va celebrar ahir diumenge, va ser la prova de foc que determinaria la qualitat de Joan Jorquera, no com  taekwondista, que està fora de tot dubte, sinó psicològica. Perquè no es fàcil de pair que, després tants anys lluitant per un objectiu, quan arribes a les primeres de canvi et fotin fora.

I ahir en el campionat nacional, el joves esportista del TKD Joan’s de Roses va deixar clar que el triomf, primer de tot, va ser anar al Mundial… El títol ja arribava, és questió de temps. Va deixar clar que també sap perdre, que és part del joc.

I amb la mateixa actitud que surt sempre al tatami, actitud guanyadora, campiona, es va cruspir un per un a tots els rivals que li van tocar per sorteig per aconseguir un nou títol, el vuitè, de campió d’Espanya.

En el primer combat es va enfrontar al també català Javier Monterde, del Won’s Barcelona, i Joan Jorquera es va mostrar contundent, rotund. No va deixar que Monterde fes cap punt i el va guanyar per 12-0.

I d’un rival català es va veure les cares amb un andalús en el segon, de nom Miguel Domínguez, del TKD Mairena. Domínguez es va anar cap a casa amb un 13-3 en contra.

A quarts de final el va tocar enfrontar-se al gallec Diego Martinez, de Natural Sport, i Jorquera sense deixar de costat la seva contundència el va vèncer per 10-1.

Ja en semifinals es va veure les cares davant el campió mallorquí, Paco Colom del Chong Dt. En aquest, les coses es van posar una mica més serioses pel que respecta al marcador, però Jorquera després d’una intensa lluita va sortir vencedor en guanyar per 6-5, que el va donar el passi a la final.

I el combat que decidia qui seria el campió es va enfrontar davant  un altre representant de la comunitat de Galícia, Alberto Verea, del Maniotas, també campió d’Espanya com Jorquera. Dos campions d’Espanya cara a cara per decidir la corona nacional de clubs, que el taekwondista del TKD Joan’s de Roses es va emportar cap a casa en guanyar 7-3.

Un títol que deixa clar que Joan Jorquera ha passat pàgina del mundial i es reivindica com el que mai ha deixat de ser: un gran campió.
Un títol que podrà gaudir durant poc temps ja que aquest diumenge debutarà a la categoria Sènior en el campionat de Catalunya que se celebrarà al Poliesportiu de la Mar Bella de Barcelona.