Joan Jorquera, subcampió d’Espanya absolut

Joan Jorquera
Joan Jorquera al podi com subcampió d'Espanya de Taekwondo Absolut, al costat del Diploma Olímpic, Jesús Tortosa

El jove taekwondista del TKD Joan’s de Roses només va cedir a la final davant el Diploma Olímpic, Jesús Tortosa

Joan Jorquera al podi com subcampió d’Espanya de Taekwondo Absolut, al costat del Diploma Olímpic, Jesús Tortosa

Amb 17 anys, Joan Jorquera es va plantar  a la final del campionat d’Espanya de Taekwondo Absolut 2018. Un camí en el qual va haver de deixar rivals de molt nivell en l’especialitat.

Primer va vèncer, sense deixar cap opció, al representant de la Selecció de Madrid Javier Vicente Ramos com així ho va reflectir el marcador final: 23-3.

A semifinals, Jorquera es va enfrontar a Francisco González, de la Selecció Balear, al que va guanyar també per un clar 19-6.

I a la gran final li esperava sobre el tapís Jesús Tortosa, Diploma Olímpic per la cinquena posició assolida en els Jocs Olímpics Rio de Janeiro 2016, i tercer en el Rànquing Mundial Olímpic.
Tortosa, sobre el paper, era el màxim favorit per portar-se el títol, però la qualitat del jove Joan Joquera, amb tan sols 17 anys, va oferir un combat que va posar en peus al públic assistent. Tots dos taekwondistes van mostrar la seva qualitat fent vibrar al respectable pel que estaven veien sobre el tatami.
Finalment, però, el futur del taekwondo espanyol, Joan Jorquera, va cedir davant el present, Jesús Tortosa, havent-se de conformar amb el subcampionat d’Espanya, deixant un combat per al record.

Un combat i un debut en la màxima categoria del jove Jorquera també per al record, que només un Diploma Olímpic va ser capaç d’aturar-ho.