Joan Jorquera, subcampió d’Espanya de Taekwondo, i Toni Bassó sense sort

Joan Jorquera i Toni Bassó

Joan Jorquera (esquerra) i Toni Bassó després d'un entrenament / Foto. arxiu

Jorquera i Bassó, tots dos representant al TKD Joan’s de Roses, van participar al Campionat d’Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera i Toni Bassó
Joan Jorquera (esquerra) i Toni Bassó després d’un entrenament / Foto. arxiu

Després d’aconseguir tres Campionats d’Espanya consecutius en categoria Mosca, Joan Jorquera s’enfrontava al repte d’aconseguir un quart títol en un categoria superior, la Cadet, al campionat d’Espanya de Taekwondo que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Oropesa de Mar.
El rosinc, que el va tocar lluitar dissabte, havia de superar quatre combats per aconseguir estar en la gran final i en el primer va aconseguir derrotar a Roberto Andrés Calvo del Sport Center Sanabria.
A segona ronda, Joan Jorquera guanyava per superioritat tècnica a Izan Doncel Otobalea del Club Esportiu Zafrilla, entrant a semifinals, on li esperava Camilo Cardona Giraldo, campió de Balears.
Unes semifinals molt disputades que acabaria guanyant Joan Jorquera per disputar la gran final, on li esperava Arturo Gómez Saura representant de la Selecció de Múrcia.
Una final que va ser molt igualada, amb un plantejament tàctic molt específic per part dels entrenadors que va acabar decantant-se pel murcià en els últims compassos d’un espectacular combat.
Joan Jorquera, amb aquest subcampionat, suma un altre èxit en la seva carrera cap a la categoria superior Junior i arriba als 147 combats guanyats als seus 13 anys.

Toni Bassó, treball sense recompensa

Després del dur treball realitzat durant els darrers mesos al gimnàs del TKD Joan’s de Roses, no va haver-hi recompensa per a Toni Bassó al Campionat d’Espanya Sub-21, celebrat ahir diumenge.
En un combat molt disputat, durant una jornada on es van donar cita els millors lluitadors de la categoria de l’estat espanyol, el rosinc va aparcar les esperances d’entrar en la lluita per les medalles al perdre per un marcador de 4-3, tot i que la dura batalla i resistència que va oferir enfront d’un dur rival.

El taekwondo, com en tot a la vida, és una combinació de talent, esforç, sacrifici, treball, molt de treball i, sobretot, sort, una bona dosi de sort.
Els dos taekwondistes del TKD Joan’s van posar sobre el tatami d’Oropesa tot el que tenien a la seva mà: el talent, esforç, sacrifici, treball, però l’última variable, la que no depèn d’ells, els va fallar.