Joan Jorquera es torna a proclamar campió de l’Open internacional de Taekwondo d’Espanya

Joan Jorquera

Joan Jorquera amb la medadalla d'or

Recuperat de la lesió que li va apartar del Campionat d’Espanya sub21, el jove Joan Jorquera s’imposa per cinquena vegada en aquest Open Internacional de Taekwondo

Joan Jorquera
Joan Jorquera amb la medadalla d’or

Per cinquena vegada el campió rosinc de taekwondo, Joan Jorquera es va imposar, donant un recital, sobre el tatami del Pavelló d’Esports d’Alacant. Un nou títol en el seu dilatat currículum de títols que, a més, li va donar la màxima puntuació del rànquing de cares a la seva participació al campionat d’Europa Júnior.

En aquest Open de Taekwondo, catalogat com G1, hi van participar taekwondistes de gran nivell provinents d’arreu del món amb un objectiu comú, aconseguir emportar-se el màxim de punts possible per al rànquing de la WTF, la Federació Mundial de Taekwondo, objectiu que va assolir el competidor del TKD Joan’s.

El primer rival va ser Sergio Martinez, de Navarra, que va cedir davant el rosinc per 12-2.

Al segon combat Jorquera va treure a lluir tot el seu talent guanyant per un apabullant 21-7 al Balear Sergio Sarciat, actual medalla de Bronze al passat campionat d’Espanya de Taekwondo, al que, precisament, va haver de renunciar Joan per lesió.

A quarts de final es va enfrontar al gallec Artai Pazos, un combat dur que el rosinc va aconseguir guanyar per 12-5 i passar a semifinals.

Una semifinal en la que es va veure les cares amb Spiridon Nitsas, un alemany de gran envergadura que tampoc va poder amb el talent del campió català, cedint per  5-3.

I ja en la gran final Joan Jorquera va derrotar al madrileny Jonathan García per 18-12, proclamant-se així, per cinquena vegada en la seva carrera esportiva, campió del prestigiós Open Internacional d’Espanya.

Al final de la competició el jove Joan va afirmar que aquest nou títol a l’Open Internacional de Taekwondo ha estat possible gràcies “a la preparació específica pensant en els punts tan pel rànquing de la Federació Internacional, que ens donava el passi al campionat d’Europa, com del rànquing nacional, i ho hem aconseguit”.

L’entrenament específic que va esmentar el campió rosinc va consistir en 4 intenses i dures hores  diàries separades en dues sessions, a més de les que va realitzar al CAR de Sant Cugat al costat dels seus companys de selecció. Tot un sacrifici, que un content Joan Jorquera va assenyalar que “ha valgut la pena, ja que m’he sentit molt bé sobre el tatami davant uns rivals, tot ells, de màxim nivell”.