Joan Jorquera torna a ser profeta a la seva terra, Roses

Joan Jorquera

Joan Jorquera amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els regidors presents a l'acte de reconeixement al jove esportista

L’Ajuntament de Roses fa un reconeixement al jove talent del taekwondo, Joan Jorquera pel seu títol de campió d’Espanya de Taekwondo 2016

Joan Jorquera
Joan Jorquera amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els regidors presents a l’acte de reconeixement al jove esportista

Joan Jorquera és jove, és de Roses i té un talent inusual per a la practica del taekwondo. Si a tot això li sumem l’esforç, la il·lusió, el sacrifici i la disciplina que dia sí, dia també afegeix al seu talent, el resultat és el d’esdevenir ser un gran campió, tant com a esportista i com a persona.

Gran campió com a esportista perquè ha guanyat innombrables campionats de Catalunya, d’Espanya i Open’s internacionals de Taekwondo, de tal manera que és un competidor reconegut i de prestigi en aquest esport. I gran campió com a persona per la seva humilitat i respecte que mostra envers els seus rivals tant en la victòria com en la derrota.

I ahir al vespre, Joan Jorquera va obtenir el reconeixement del seu poble, Roses, en la persona de l’alcaldessa Montse Mindan i diferents regidors de l’equip de govern i l’oposició en un acte que es va celebrar a la sala de plens del consistori rosinc.

Un reconeixement al seu títol de campió d’Espanya de taekwondo 2016, aconseguit el passat mes de desembre, tant en individual com per Clubs. Un reconeixement que es pot fer extensiu a tota la seva trajectòria esportiva, plena de títols de campió, i que és totalment “merescut, primer, pel currículum que té en Joan i tots els campionats que ha guanyat, destacant aquest últim d’Espanya que és doble, ja que el va guanyar de manera individual i per Clubs. I és merescut també perquè es molt jove, això significa que a la seva curta edat -17 anys- hi ha molt d’esforç, molt de treball i molta disciplina, i en Joan és un bon exemple per demostrar que per assolir un objectiu s’ha de treballar durament”, va manifestar Mindan.

En la mateixa línia es va manifestar el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, en assenyalar que “no hi ha cap dubte que és un gran campió perquè sempre que va a competir ho fa sempre bé, sinó guanya queda segon, o sinó tercer, sempre queda entre els millors”.

Joan Jorquera, gràcies a la seva trajectòria esportiva ja va ser distingit com al millor esportista del 2015, durant la gala de la IV Nit de l’Esport de Roses. I ahir, Jorquera va tornar a ser profeta en la seva terra en rebre aquesta altra distinció pel seu títol de campió d’Espanya de Taekwondo. Una distinció que per al jove rosinc “és una ajuda, una motivació per continuar entrenant per assolir els nostres objectius”. I parlant d’objectius, aquest proper cap de setmana Joan Jorquera ja en té d’un, que es tracta “de l’Open d’Holanda, puntuable per al rànquing mundial de Júnior i Sènior , i l’idea és arribar a les finals i si pot ser, l’or, per aconseguir el màxim de punt possibles”.

L’acte va ser presenciat per gran part de la família del jove talent rosinc, el qual va agrair públicament l’esforç i sacrifici que fan envers en assolir les seves fites esportives.

Joan Jorquera

Joan Jorquera
La família de Joan Jorquera és un pilar fonamental en la seva trajectòria esportiva

Joan Jorquera va néixer a Roses  el 14 juliol de l’any 2000. Dins l’esport del Taekwondo és cinturó negre 1er Dan, Jutge cronometrador i Àrbitre regional. Actualment és taekwondista tant de la selecció catalana com de l’espanyola de taekwondo.
Des del juny del 2016 és considerat pel Diari Oficial de la Generalitat com Esportista d’Alt Nivell. Distinció que va fer pública el Butlletí Oficial de l’Estat al desembre de l’any passat.

Joan Jorquera, com ja s’ha esmentat anteriorment ha guanyat molt campionats de Catalunya, Espanya i internacionals de taekwondo, però com aquest reconeixement ha estat pel seu títol de campió nacional al 2016, a continuació s’indiquen els resultats aconseguits en aquest certamen estatal des que va participar per primer cop amb 12 anys:

 • Bronze campionat Espanya de seleccions 2012
 • Or campionat d’Espanya de clubs 2012
 • Or campionat d’Espanya de seleccions 2013
 • Or campionat d’Espanya de clubs 2013
 • Plata campionat d’Espanya de seleccions 2014
 • Or campionat d’Espanya de clubs 2014
 • Or campionat d’Espanya de seleccions 2015
 • Or campionat d’Espanya de clubs 2015
 • Participació campionat d’Espanya sub-21 2016
 • Or campionat d’Espanya de seleccions 2016
 • Or campionat d’Espanya de clubs 2016