Joan Plana tornarà, per aclamació, a encapçalar la llista d’ERC a Roses

Joan Plana
Joan Plana durant la seva intervenció a l'assemblea local d'ERC Roses

Els republicans, en una assemblea celebrada ahir divendres, van escollir a Joan Plana per unanimitat per a que lideri “una Roses per a tothom”

“En aquí anem tots a una”, va expressar un militant d’ERC Roses quan va finalitzar la votació per escollir el candidat per a les eleccions municipals de 2023, i que es va desenvolupar ahir durant l’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana.
Votació que va donar com a resultat que l’actual alcalde de Roses, Joan Plana, per unanimitat i aclamació, tornarà a encapçalar la llista republicana a Roses per als comicis locals del maig de l’any vinent.

Joan Plana, en la presentació de la seva candidatura va destacar que “si l’any 2015 ens titllaven d’inexperts, que no teníem experiència en política, en les eleccions de l’any vinent sortirem com la candidatura que lidera les polítiques de la ciutat, la que té la responsabilitat del Govern i amb molta feina feta a les nostres esquenes”. El candidat va acabar la seva intervenció assegurant que “Esquerra Republicana és la candidatura de tota la gent de Roses, ens votin o no ens votin, pensin d’una manera o una altra. Des del Govern local hem governat per a tothom i seguim intentant que ningú se senti exclòs en el nostre projecte de ciutat. Com més força tingui ERC a Roses, més capacitat tindrem de seguir liderant, de seguir transformant i de seguir ficant d’acord a gent que, tot i pensar diferent, tindran en el republicanisme d’Esquerra Republicana un punt de trobada on poder decidir com volen la Roses del futur”.

Quan el resultat de la votació de l’assemblea republicana va decidir que l’actual alcalde de Roses tornarà a encapçalar la seva llista, Plana va dir sentir-se content i orgullós perquè “ja és la tercera vegada que la secció local em fa confiança i aquesta vegada, a més ha estat per unanimitat, per tant un sincer agraïment a tots el meus companys i companyes”. El cap de llista d’ERC Roses va dir que encara les properes eleccions “amb la responsabilitat d’estar liderant la ciutat, una perspectiva que no es pot perdre de  vista ni tant sols en la campanya electoral i la nostra consigna ha de ser: mentre altres estan per la crítica nosaltres hem d’estar per la feina. Molta gent parlarà de nosaltres, i nosaltres parlarem del futur de Roses i la seva gent, que és el que realment interessa”.

Joan Plana va entrar com a regidor d’ERC a l’Ajuntament de Roses l’any 2015 juntament amb dos regidors més, deixant enrere els quatre que la candidatura republicana no va tenir representació a Roses. A les municipals del 2019 Esquerra va assolir 4 regidors, i gràcies al Pacte de Canyelles entre ERC, Junts i Gent del Poble, l’any 2021 va assolir l’alcaldia de Roses 83 anys després de l’últim alcalde d’Esquerra.