Joc friki a Roses per extreure i potenciar el talent latent de les persones

‘Juguem a créixer - Magic:The Gathering’
El coach Carles Vilaseca (esquerra) imparteix tots els dissabtes d'aquest mes d'octubre a Ca l'Anita el taller ‘Juguem a créixer - Magic:The Gathering’

A través el joc friki de cartes ‘Juguem a créixer – Magic:The Gathering’ el coach Carles Vilaseca potencia al Centre Cultural de Ca l’Anita les habilitats i competències dels participants

Durant 4 dissabtes al matí de 11.30 a 13:30h al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses s’està desenvolupant un taller que mitjançant el joc i la cultura friki, concretament a través d’un joc de cartes anomenat ‘Magic: The Gathering’, que va néixer l’any 1993 i que fins i tot ha fomentat una cultura pròpia, havent-hi milers de jugadors a tot el món, es potencia aspectes com la comunicació, el treball en equip, la motivació i el compromís de les persones, però, a més i sobretot, extreu el talent innat que té cada ésser humà.

I l’encarregat de portar a terme aquest taller és tot un friki, és a dir, és un amant de l’aventura, de la ciència ficció i la fantasia i es diu Carles Vilaseca. Però no ens enganyem, perquè en Carles, a part de ser el director i fundador de Coachgalàctic, projecte que treballa en el creixement personal, és un Coach certificat per l’Institut del Coaching Trasnformacional. I des de fa anys treballa, a través del joc, la narrativa joc i tècniques de role playing, en el creixement personal, especialment aplicat a grups humans., com el que està fent actualment tots els dissabtes al matí al Centre Cultural de Ca l’Anita.

I és que per al Coach Carles Vilaseca, “a través del joc ‘Magic: The Gathering’ o qualsevol altre, perquè precisament a través d’aquest taller acabem descobrint que tots els jocs, és a dir, el joc com a eina és fonamental en el desenvolupament del ésser humà i que, malauradament, els adults hem perdut  molt fins al punt que acabem relacionant el joc d’una manera molt insana, com són les cases d’apostes, casinos, etc., i això no és joc”. Perquè en un joc, per a Capdevila “és necessita trobar estratègies diferents, o el que és el mateix, ser imaginatiu, ser creatiu, saber comunicar i gestionar. Tot això són habilitats que necessitem imprescindiblement en el nostre dia a dia en la nostra feina o en les nostres relacions interpersonals i que a través del joc podem potenciar”.

El dos primers tallers de ‘Juguem a créixer – Magic:The Gathering’, es van fer els passats dissabtes 9 i 16 d’octubre, i els dos següents es portaran a terme el dos últims d’aquest mes: el 23 i el 30 d’octubre.