Joel Minguet porta la relació de Federico García Lorca i Dalí al Teatre Municipal de Figueres

L'actor Joel Minguet porta
L'actor Joel Minguet porta "Lorca" al Teatre El Jardí

Tot i que l’actuació tindrà lloc el 5 novembre, ja es poden reservar les entrades per aquest espectacle organitzat pels Amics dels Museus Dalí i que transita pels primers anys literaris de la vida de Federico García Lorca amb un fil conductor, l’amistat amb Salvador Dalí

L’actor Joel Minguet i el seu espectacle Lorca arriben al Teatre Municipal de Figueres de la mà dels Amics dels Museus Dalí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres. Aquest espectacle creat a sotavent transita pels primers anys literaris de la vida de Federico García Lorca amb un fil conductor, l’amistat amb Salvador Dalí. L’actuació serà el 5 de novembre, a les 8 del vespre. 

Joel Minguet, conegut per les seves aparicions al teatre, televisió i ràdio, condueix l’espectador pel Lorca de joventut, musicant poemes com Madrigal, Chopo muerto, Tarde i molts d’altres. Moments sensibles i poemes musicats de forma brillant, amb una dramatúrgia que toca el cor. Un espectacle pròxim que va desgranant la joventut del poeta amb música i paraula. Una operació quirúrgica de l’actor que ens porta a un recital realment original de Lorca.

A la primavera del 2016, Joel Minguet va fer un viatge en solitari per la costa est francesa instal·lant a Cadaqués el seu campament base. En aquest viatge l’actor s’immergeix en la vida del poeta, buscant la petjada que el granadí va deixar en terres catalanes, submergint-se en la poesia de Federico García Lorca i fent tria dels poemes de joventut, per musicar-los connectant-se amb els moments en què Lorca va viatjar a Cadaqués. El triangle es completa amb Salvador Dalí i la relació entre els dos artistes, a través de cartes mútues i algunes anècdotes que es converteixen en el fil conductor que teixeix aquest espectacle musical i de paraula. 

Joel Minguet, actor reconegut a casa nostra, agafa la guitarra per recitar i emocionar amb un estil personal i directe, que el defineix com a parlautor. Amb formació clàssica i flamenca, l’actor inicia la seva carrera musical també durant l’etapa de joventut. Ara, bicèfal creatiu, fa anar de la mà paraula i música, i així s’esdevé Lorca.

Lorca – Dalí, amistat i seducció

Salvador Dalí i Federico García Lorca van explorar la pintura, la poesia contemporània i l’art del passat. Dalí va encoratjar Lorca en el seu esforç per comprendre la pintura moderna i el va animar com a dibuixant, ressenyant la seva primera exposició, l’estiu del 1927, a les Galeries Dalmau de Barcelona. Federico va ser qui va animar Dalí com a escriptor. El 1928, la granadina Gallo, revista literària impulsada per Lorca i dirigida pel seu germà Francisco, va publicar les traduccions al castellà del San Sebastián de Dalí.

Mi querido Salvador, mi querido Lorquito és el llibre on es recull l’epistolari que van mantenir els dos i que es converteix en fil conductor de l’espectacle que es veurà a Figueres.

Els socis dels Amics dels Museus Dalí poden reservar les seves entrades des d’aquest formulari. Les entrades ja són a la venda a la web de Figueres a Escena