Jordi Puig (Rodant per la República): “assolirem la independència molt més aviat del que es pensa molta gent”

Jordi Puig (Rodant per la República)
Diferents moments de la xerrada que va oferir Jordi Puig al Centre Cultural de Ca l'Anita

Ahir diumenge el Centre Cultural de Ca l’Anita va acollir la xerrada de Jordi Puig, un gironí resident a les Illes Balears que està fent la volta pels Països Catalans en cadira de rodes dins la campanya ‘Rodant fins a la República’.

Jordi Puig (Rodant per la República)
Diferents moments de la xerrada que va oferir Jordi Puig al Centre Cultural de Ca l’Anita

Jordi Puig és un militant independentista des de l’any 1977 en les files de Terra Lliure, “i ja llavors alguns creiem que convivint dins d’Espanya no era un futur per al nostre poble i que la llibertat de Catalunya passava per la Independència”.
El 19 de desembre va iniciar la campanya ‘Rodant fins a la República’ amb la seva cadira de rodes per recórrer els Països Catalans i reivindicar la llibertat dels presos polítics, els exiliats i la República Catalana.
Precisament, el detonant d’endegar aquesta campanya va ser “quan uns presos als mes de desembre de l’any passat van començar a fer una vaga de fam. Jo, des de Mallorca, ho mirava des de la distància, però va ser llavors que vaig dir que ja no podia mirar-ho més des del sofà i vaig decidir fer la volta als Països Catalans amb la meva cadira de rodes”.

I ahir, provinent de l’Escala, en la que va ser la 83ª etapa del seu viatge ‘Rodant per la Repíublica, va arribar a Roses per oferir una xerrada al Centre Cultural de Ca l’Anita, on ViladeRoses.cat va tenir l’oportunitat de xerrar uns minuts amb en Jordi Puig, el qual es va mostrar convençut que “la independència serà una realitat molt més aviat del que es pensa molta gent”, argumentant aquesta afirmació que “tinc l’avantatge que he recorregut molts pobles de Catalunya, molts, i la gent està decidida, sap el que vol i no hi ha ningú, absolutament ningú, que digui fem un pas enrere”. Tot això, reconeix en Jordi que actualment “hi ha un cert desconcert perquè ens han escapçat la direcció política ficant-la a la presó i obligant-la a exiliar-se, però tot això es refarà perquè la gent està empenyent i tornarem a crear un altre 1 d’Octubre, i aquest cop no deixarem passar el tren de llarg”.

I el missatge que està transmetent és segons Jordi Puig, “que podem convertir les nostres febleses en armes molt potents. En el meu cas la feblesa és que no puc caminar, i anar amb la cadira de rodes vull demostrar això, que pots fer una acció potent que no és individual, perquè sempre vaig envoltat de gent, i una cosa que pot semblar impossible a priori, de fet, és ben factible, però sempre – va remcarcar- si no estem sols, si ens ajudem uns als altres”.  

La seva campanya ‘Rodant per la República’ amb la quart porta uns 1.900 quilòmetres dels quals “1.200 els he fet amb la cadira, i la resta en cotxe, ja que hi ha trams en els que és materialment impossible fer-ho en cadira”, la va iniciar a Mallorca, per passar després per Menorca, Eivissa, entrar a la Península pel País Valencià, pujar posteriroment fins Catalunya amb destí final a la població de Salses, a la Catalunya Nord, on finalitzarà el seu viatge aquest diumenge, 7 d’abril.

Però abans d’arribar a Salses ho farà avui a Figueres, on l’esperen a la plaça Josep Pla de la capital altempordanesa.