Jordi Xuclà afirma a Roses que portarà a Madrid les demandes de la Confraria de Pescadors de Roses

Democràcia i Llibertat a Roses

Jordi Xuclà amb representants amb les autoritats polítiques i pesqueres de Roses a bord del Vaixell Museu 'Gloria Mar'

El cap de llista al Congrés per Girona de Democràcia i Llibertat, Jordi Xuclà, va voler iniciar la recta final de campanya visitant la Confraria de Pescadors de Roses

Democràcia i Llibertat a Roses
Jordi Xuclà amb representants amb les autoritats polítiques i pesqueres de Roses a bord del Vaixell Museu ‘Gloria Mar’

El candidat al Congrés per Girona de Democràcia i Llibertat, Jordi Xuclà, va voler iniciar l’última setmana, “la recta final de campanya” a Roses perquè “hem incorporat una sèrie de propostes que ens va fer la Confraria de Pescadors sobre el model de pesca del mediterrani”, va afirmar Xuclà al port pesquer de la Vila, per afegir que “som gent que fem un programa molt a prop de les demandes del territori, dels ciutadans i dels 750.000 habitants de les comarques gironines”.

Xuclà: “apel·lo a la bona tradició dels gironins de deixar sense representació el PP i a la seva marca blanca: C’s”

Jordi Xuclà encara l’esprint final de campanya amb un crida al vot útil sobiranista per tal que a partir del 20D “Girona continuï essent una de les tres províncies de l’Estat espanyol sense cap representant del PP” i va instar als gironins a que no es “despistin amb la marca blanca del PP en que s’està convertint C’s”. Segons el candidat, la suma de diputats del PP i de C’s podria representar “allò diametralment oposat al que defensem des de Democràcia i Llibertat sobre l’autogovern de Catalunya, sobre el mandat del Parlament de Catalunya, i sobre la continuïtat d’allò que el poble de Catalunya va expressar el 27S”. El cap de llista al Congrés per Girona va llençar aquest missatge a Roses on es va reunir amb representants i el patró major de la Confraria de Pescadors, Antoni Abad, acompanyat del conseller d’Interior en funcions, Jordi Jané, el diputat al Congrés en funcions, Carles Páramo, i l’alcaldessa de la Vila, Montse Mindan.

Xuclà va assenyalar que el programa de Democràcia i Llibertat ha incorporat les demandes sobre el model de pesca del Mediterrani que els pescadors estan fent des de fa temps. “Som gent que fem un programa molt a prop de les demandes del territori, dels ciutadans i dels 750.000 habitants de les comarques gironines”, ha afegit el candidat.

Jordi Xuclà es va referir als últims sondejos sobre la intenció de vot, assenyalant en aquest sentit que “hem de raonar molt el nostre vot per donar-li la màxima utilitat i la màxima força per poder representar i defensar els interessos dels gironins. De la lectura de les enquestes, va afirmar el candidat al Congrés, “es desprèn que Girona pot continuar una molt bona tradició en positiu d’aquests últims 37 anys de vida democràtica”, per significar que aquesta setmana és decisiva i que del resultat de les eleccions del 20D depèn que “Girona sigui una demarcació que enviï representants a Madrid que vagin a favor dels interessos de Catalunya”.

I respecte a les dades dels sondejos esmentats que apunten la possibilitat que els vots del PP i C’s no sumin majoria absoluta, va dir que “això donaria camp de joc per intentar que els elements essencials del nostre programa electoral es puguin portar a la pràctica”.

El candidat al Congrés va assegurar que la coalició va a Madrid a defensar el mandat democràtic expressat pels catalans , però també el dia a dia dels interessos dels ciutadans de Catalunya. Per tant, “la millor manera de donar utilitat al vot dels gironins és concentrar-lo en Democràcia i Llibertat que incorpora la millor tradició del CDC” , va dir Xuclà, demanant als gironins que “el 20D facin possible que hi hagi una representació forta del sobiranisme a les comarques gironines, la demarcació que més àmpliament s’ha expressat en aquesta línia”.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va elogiar la feina feta fins ara pel candidat i assegurant que “en aquests moments molts com en Jordi Xuclà volen anar a Madrid al congrés dels diputats a defensar la voluntat majoritària de Catalunya , molts ho volen fer però molt pocs ho poden fer com ell des del rigor, l’experiència i el coneixement del territori”.

Homenatge a Carles Pàramo

Tan el candidat al Congrés de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, com el conseller d’Interior en funcions, Jordi Jané, van destacar que un dels altre motius pels quals van visitar Roses a l’inici de la iniciar la recta final de campanya va ser per homenatjar “a un gran company de legislatura durant aquests quatre anys a Madrid com és en Carles Pàramo, del qual volem destacar l’excel·lent paper que ha tingut en l’activitat parlamentaria defensant l’àmbit de la pesca, perquè ell ha estat portaveu de la pesca al Congrés dels diputats”, van assenyalar tots dos polítics.