Xuclà diu a Roses que treballarà per garantir la sostenibilitat econòmica i mediambiental dels pescadors

Eleccions generals 26-J

Moment de la visita de Jordi Xuclà a la Confraria de Pescadors de Roses amb l 'alcaldessa Montse Mindan i altres regidors de CDC

El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà també denuncia que el Govern de l’Estat “s’ha oblidat de la pesca artesanal”

Eleccions generals 26-J
Moment de la visita de Jordi Xuclà a la Confraria de Pescadors de Roses amb l ‘alcaldessa Montse Mindan i altres regidors de CDC

El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, es va compometre ahir a la tarda a “donar suport a les confraries de pescadors per garantir la sostenibiliat econòmica i mediambiental del sector”. En una visita al port pesquer de Roses, Xuclà va denunciar que el Govern de l’Estat “fa anys que té oblidada la pesca artesanal”. Davant d’aquest escenari, el candidat convergent va assegurar als pescadors de Roses que Convergència treballarà per “garantir els seus drets”. “Convergència negociarà el dret a percebre indemnitzacions per les aturades biològiques als vaixells catalans de les arts afectades dins la plataforma de pesca”, ha assegurat.

Xuclà va recordar que la pesca d’arrossegament “és bàsica per a dotar les confraries del nostre litoral de la suficient activitat econòmica” per garantir la sostenibilitat d’un sector econòmic que, a més, aporta valor afegit a municipis turístics com Roses. “L’existència d’un port pesquer aporta valor afegit a Roses com a destinació turística”, va afegir.

A més de visitar Roses, Xuclà va visitar els municipis de Sant Pere Pescador i Castelló d’Empúries en el vuitè dia de campanya electoral.