Jornada d’artesania, música i pintura a Cala Jóncols a favor de nens amb discapacitat de Roses

Jornada solidària a l'hotel Cala Jóncols

Hotel Cala Jòncols de Roses

Els beneficis es destinaran als Tramuntanets de Roses i a l’Izan López, el nen del municipi afectat per amioplàsia congènita

Jornada d’artesania, música i pintura solidària a Cala Jóncols
Hotel Cala Jóncols de Roses

L’Hotel Cala Jóncols de Roses, situat a tocar del terme municipal de Cadaqués en ple parc natural del Cap de Creus, durà a terme el proper dissabte 8 d’agost a les instal·lacions del complex hoteler una jornada solidària a favor de nens amb discapacitat. En concret, els diners que es recaptin es destinaran a l’Associació Tramuntanets de Roses perquè continuï amb la seva important tasca d’ajuda a nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics. A l’estiu aquest entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca. Els beneficis de la jornada també es destinaran a la família de l’Izan López, un nen d’un any de Roses afectat d’ amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen 1 de cada 3 mil nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l’articulació dels colzes i els genolls. L’Izan necessita de rehabilitació constant.

La iniciativa s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l’any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer que va ser un èxit d’assistència. Amb aquest sopar es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.

En aquesta ocasió es durà a terme un dels murals fragmentables de Joan Comella que el començarà a pintar a les 8 del matí. D’aquest mural de grans dimensions en sortiran dues-centes peces individuals de 20×20 centímetres cadascuna que al final del procés es posaran a la venda entre els assistents a la jornada solidària que hi estiguin interessats en col·laborar en la causa. Cada fragment s’acompanyarà d’una fotografia per tenir referència de l’obra completa. Les peces també es podran adquirir a traves del web de l’Hotel: wwwcalajoncols.com

Comella va iniciar l’any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris . Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com, per exemple recordem, el que va realitzar al 2003 en favor de l’Associació Catalana de Moebius, on va pintar el retrat de l’Adam, el noi Moebius de Roses, o tres anys després, al 2006, el mural el que va fer a a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la pau i amb la Fundació del Síndrome de Moebius.

A partir de les 12 del migdia se celebrarà un mercat d’artesania que anirà a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l’artesania. Hi haurà estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà. Al vespre, la jornada acabarà amb música en directe amb el grup Contrapunt Trio, de jazz i bossa nova, entre altres estils; i una sessió de cocteleria.

En la jornada solidària organitzada per l’Hotel Cala Jóncols també hi col·laboren, a banda de l’artista Joan Comella i del col·lectiu SomniD4, el fotògraf Xavier Torra que s’encarregarà de la fotografia del mural solidari que acompanyarà cada una de les 200 peces.