Jornada de donació de plasma a Roses

Donació de plasma a Roses

Per participar-hi en aquesta jornada de donació de plasma a Roses cal demanar hora a donarsang.gencat.cat/plasma o bé a través dels telèfons 677 07 17 56 i 93 557 36 30

El Banc de Sang i Teixits portarà a terme aquest proper dissabte, 12 de juny, al Casal d’Avis de Roses una jornada de donació de plasma. L’horari de les extraccions serà de 10 a 14 hores i de i de 16 a 20 hores.

Per participar-hi cal demanar hora a donarsang.gencat.cat/plasma o bé a través dels telèfons 677 07 17 56 i 93 557 36 30

Per a què s’utilitza el plasma?
Cada dia malalts de tota Catalunya necessiten plasma per als seus tractaments.

Quan una persona ha sofert grans cremades o un accident greu, la transfusió de plasma ajuda a detenir hemorràgies i recuperar el volum sanguini.

També és possible que un malalt només precisi alguna de les proteïnes que conté el plasma. En aquests casos, s’extreuen les proteïnes del plasma i s’elaboren medicaments, denominats “hemoderivats”, que només poden obtenir-se a partir de la sang d’altres persones.

Els hemofílics, per exemple, poden sofrir grans hemorràgies pel fet que els falta una proteïna que serveix per a coagular la sang.