Jornada informativa al Consell Comarcal sobre els plans de Desenvolupament Rural europeus a l’Alt Empordà

Plans de Desenvolupament Rural

La Jornada informativa l’organitza ADRINOC i tindrà lloc aques proper 10 de desembre

Plans de Desenvolupament RuralL’Associació per al desenvolupament rural integral de la zona nord-oriental de Catalunya (ADRINOC), entitat encarregada de gestionar els ajuts Leader a 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva i Osona, organitza per al proper dijous 10 de desembre a Figueres, una jornada on s’explicarà com des del desenvolupament local es poden assolir les fites plantejades per a l’Europa 2020.

La jornada que sota el títol “Com des del territori es contribueix a assolir els objectius Europa 2020”, se celebrarà al llarg del matí a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, comptarà amb la participació d’experts en desenvolupament territorial de la Generalitat de Catalunya i de la pròpia ADRINOC, que presentarà la seva estratègia de desenvolupament local.

Al llarg de la sessió s’explicaran, entre altres temes, les oportunitats de finançament europeu a Catalunya, es coneixeran els eixos principals del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període 2014-2020, que compta amb un pressupost de 810,4 milions d’euros i es presentaran els nous ajuts Leader (ajuts per a inversions en municipis rurals).

ADRINOC també vol fer aprofitar per fer balanç del què ha significat el Leader al seu territori en el període de programació 2007-2013, que es tanca enguany. Així, a nivell de Catalunya es pot concretar que s’ha arribat als 1.480 expedients aprovats, que equivalen a una inversió generada de 172,36 M€ -amb una subvenció de 54,53 M€-, a 868 llocs de treball creats i a 3.750 consolidats. Pel que fa a les dades concretes d’ADRI-NOC, el volum total és de 148 projectes aprovats, equivalents a una inversió generada de 14,6 M€, i un total de 5,1 M€ d’ajut. Unes dades significatives que, des de l’associació, es considera que encoratgen a treballar amb ímpetu en aquest nou període que ara arrenca.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través del correu electrònic svidal@adrinoc.cat o mitjançant la web www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.