La I Jornada de Salut de Roses va esdevenir en tot un èxit

I Jornada de Salut de Roses
I Jornada de Salut de Roses es va desenvolupar enmig de la Rambla Riera Ginjolers

Una Jornada de Salut impulsada i organitzada conjuntament pel Centre d’Assistència Primària, el gremi farmacèutic i la Fundació Roses Contra el Càncer

I Jornada de Salut de Roses
I Jornada de Salut de Roses es va desenvolupar enmig de la Rambla Riera Ginjolers

Des de fa temps la Fundació Roses Contra el Càncer, el gremi de Farmàcies, concretament les Farmàcies Martínez-Roca, González, Gratacós, Marta Bosch i la del Carrer Major (Farmàcia Toldrà),  i el Centre d’Assistència Primària de Roses treballen conjuntament portant a terme accions conjuntes, com la del Dia Mundial Sense Tabac, envers la salut dels rosincs. I enguany totes tres entitats van organitzar el passat dissabte la I Jornada de Salut de Roses, “una jornada on tant el CAP,  com les farmàcies i la Fundació hem sortir al carrer per ensenyar a la gent el que oferim cada dia referit a la salut”, va assenyalar Albert Bueno, infermer del Centre d’Assistència Primària.

Bàsicament, aquesta jornada va consistir, mitjançant unes carpes instal·lades al mig de la Rambla Riera Ginjolers, en mostrar la tasca que fan les farmàcies, que no consisteix solament en despatxar medicaments, la feina que fa la Fundació amb els pacients oncològics, i el servei la feina que donen els metges i infermeres del CAP de Roses.

Així, en les diferents carpes repartides pel mig de la Rambla, hi havia una dedicada a la diabetis o una altra a controlar la pressió arterial. El consum d’alcohol i tabac també va tenir el seu protagonisme amb una altra carpa. Les voluntàries de la Fundació van donar consell sobre la protecció de la pell.

A més, es van portar un parell de Tallers, un de RCP, Reanimació Cardio-Pulmonar i un altre de Sexualitat.

Una Jornada de Salut que va estar amenitzada per les MasterClass de Zumba que va anar fent l’Helena Payán al llarg del matí i una actuació musical. La mainada també va gaudir del seu espai en aquesta jornada amb fent diferents manualitats.

Aquesta iniciativa envers la salut podria tenir continuïtat “veient l’èxit que està tenint, molt previsiblement l’any vinent”, va afirmar Bueno.