Jornades per fomentar els negocis amb França

FOEG

Moment de la Jornada per formentar els negocis amb França celebrada a Perpinyà

La FOEG impulsa els negocis amb el mercat francès amb trobades empresarials a Perpinyà i Girona

FOEG
Moment de la Jornada per formentar els negocis amb França celebrada a Perpinyà

La FOEG treballa en col·laboració amb la patronal francesa per treballar en projectes que beneficiïn la relació dels territoris i potencien la seva activitat econòmica. Una de les primeres accions són unes jornades de formació organitzades per l’Escola de Negocis de la FOEG (ENF) a Girona i Perpinyà, en col·laboració amb la Union Patronale pour l’Enterprise 66. La primera jornada, que es portar a terme ahir a Perpinyà, es va dirigir a empresaris, directors de diferents àrees de negocis i a qualsevol persona interessada a negociar a Catalunya o al conjunt de l’Estat espanyol. Entre altres temes, es va explicar com es desenvolupen les empreses als diferents territoris, la legislació jurídica, fiscal i social de l’Estat francès i l’Estat espanyol i els elements comptables. L’exercici d’una activitat comercial en una determinada zona té moltes peculiaritats que cal conèixer amb detall abans d’iniciar negocis.

En aquesta jornada, que es va desenvolupar des de les 10 del matí fins a dos quarts de sis de la tarda, es va comptar amb les intervencions de l’advocada Julie Borobio, del gabinet DS Advocats i Economistes de Barcelona; i dels economistes Salvador Planas, Ester Pardos i Francesc Turró de Cinc Girona.

El mes d’abril es portarà a terme una jornada de característiques semblants a Girona, però en aquest cas amb l’objectiu d’oferir formació sobre el mercat francès, i posteriorment s’organitzarà un networking amb tots els participants. El president de la FOEG, Ernest Plana, va destacar que Perpinyà està molt a prop de les comarques gironines i que cal ser capaços de vèncer la “frontera psicològica” i treballar conjuntament. “Hem d’acabar sent un sol país a l’àmbit comercial”, va remarcar. El responsable de relacions internacionals transfrontereres de la UPE66, Raymond Brunet Planas, va valorar com a molt importants aquestes jornades perquè “tothom conegui i respecti les legislacions dels dos territoris, i els negocis es facin ben fets”.