Josep Playà aprofundeix sobre els lligams familiars de Dalí amb Roses

‘Roses, un poble amb molta història’
El periodista Josep Playà és un especialista en la figura de Salvador Dalí

Roses inaugura el cicle de conferències centrat en la història local de la Vila

‘Roses, un poble amb molta història’
El periodista Josep Playà és un especialista en la figura de Salvador Dalí

El Teatre Municipal de Roses acollirà, demà dijous, a les 20:30 hores, la primera sessió del cicle de conferències ‘Roses, un poble amb molta història’, centrat en la història local del municipi.

El periodista Josep Playà, serà l’encarregat d’obrir aquesta programació amb la xerrada ‘Dalí i Roses: lligams familiars i obres de referència’.

Josep Playà és llicenciat en Periodisme i Ciències Econòmiques. Ha treballat en els diaris Avui i La Vanguardia i ha publicat una desena de llibres. És especialista en la història de la Costa Brava i en la figura de Salvador Dalí, en qui centrarà la seva xerrada del proper dijous, destacant la vinculació del pintor amb la població de Roses i la influència que la població deixà en la seva obra.

Les xerrades sobre història local prosseguiran dijous 7 de novembre amb ‘Els grecs a Roses, una llarga història monetària’, a càrrec de Miquel Crusafont, doctor en Història i President de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics. Tancarà l’apartat el també historiador Arnald Plujà, el 5 de desembre, amb la xerrada sobre ‘La divisió territorial del cap de Creus al llarg dels segles’.

Aquest bloc de conferències sobre la història local s’emmarca dins la programació organitzada durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, que també portarà fins al municipi l’economista Miquel Puig, el catedràtic d’Ètica Norbert Bilbeny i catedràtic de Dret Constitucional i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Vives i Pi-Sunyer.