Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Josep Rull, Secretari d’Organització de CiU, diu a Roses que Catalunya com a estat propi podria ser un país imparable

Propostes de país per a un nou temps
L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, i el Secretari d'Organització de CDC, Josep Rull

El Secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, va ser l’encarregat d’impartir la segona conferència del cicle ‘Propostes de país per a un nou temps’ organitzat en aquesta ocasió per l’executiva local de CDC de Roses.

Propostes de país per a un nou temps
L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i el Secretari d’Organització de CDC, Josep Rull

Josep Rull abans de pronunciar la seva conferència va atemdre als mitjans de comunicació, i preguntat sobre si Catalunya guanyarà a les reticències del govern espanyol en el seu procès d’autodeterminació, va afimar queCatalunya guanyarà si som capaços de mobilitzar a una gran majoria, perquè el principal i més valuós instrument que tenim és el poble de Catalunya i la democràcia. I si som capaços de teixir una gran majoria i exercir-la democràticament, aquest és un país imparable”.

Sota el títol ‘Què està passant a Catalunya?’, Josep Rull, davant d’un auditori que omplia el vestíbul del Teatre Municipal de Roses, va explicar que actualment Catalunya viu moments molt complicats, amb unes dades devastadores: 900.00 aturats.

Però tot i això, a diferència d’altres països europeus que ja no tenen marge d’esperança, “que han d’acatar les directrius provinents de Berlin i d’Angela Merkel”, Rull va remarcar que Catalunya “genera els recursos suficients, malgrat la crisi actual, per poder consolidar l’Estat del Benestar, i per a que la gent no pateixi com està patint”, i va donar una dada molt reveladora per argumentar la seva afirmació, “cada dia paguem 45 milions d’euros que se’n van a Madrid i no tornen, cada dia Catalunya pateix aquesta sagnia fiscal, i només recuperant un terç d’aquests diners el govern català no hauria de fer cap retallada”.

Seguint el fil de l’expoli fiscal el Secretari d’Organització de CDC va significar que entre el període comprès entre els anys 1987, quan Espanya va entrar com a membre de la Unió Europea, i el 2011, Europa va donar 92.000 milions d’euros a Espanya, “en el mateix període de temps Catalunya va donar al govern espanyol 300.000 milions d’euros. Davant d’aquesta dada algú té cap dubte que som un país viable?”

Sobre el potencial de Catalunya com a país, Rull va remarcar que “som el setè país d’Europa amb capacitat de generar riquesa i Espanya es troba a la catorzena posició. Som la tercera potencia científica d’Europs. Espanya, sense Catalunya, la 24ena”.

Propostes de país per a un nou tempsL’alcalde de Roses, Carles Pàramo, va ser l’encarregat de presentar al conferenciant Josep Rull que, davant una bona representació d’autoritats polítiques, com el delegat a Girona d’Empresa i Ocupació, Ferran Roqué, el president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, el president de la Federació de Girona de CDC, Pere Vila, i diferents alcaldes de CiU a la comarca de l’Alt Empordà, va afirmar que “la independència de Catalunya ara no és un desig, és un exercici de responsabilitat, perquè gestionant la nostra riquesa és com ens hem podem sortir”.

La consulta sobre l’estat propi, el Secretari d’Organització de CDC va afirmar que per fer-la no s’ha de modificar la constitució, “nosaltres continuarem insistint al govern espanyol per fer el referèndum i utilitzarem el que defensa Rubio Llorente, que va ser president del Consell d’Estat Espanyol i vicepresident del Tribunal Constitucional, que no es pot retenir algú dins l’estat espanyol contra la seva voluntat”.

En referència al govern espanyol, Josep Rull va afirmar als mitjans de comunicació que va atendre abans de la conferència que “és difícil negociar amb una persona tant dèbil com Mariano Rajoy, no té prou lideratge per arribar a cap acord. Per fer confrontació política no cal tenir lideratge, per arribar a acords amb ‘l’adversari’ s’ha de tenir molta autoritat i s’ha de manar molt. Rajoy no té autoritat ni sap manar”.

Desprès de fer la seva esposició es va donar el torn de paraula als assitents, per tot seguit donar per finalitzada la segona conferència entorn a ‘Propostes de país per a nou temps’.