El jove Albert Masó de 17 anys s’imposa a la 1ª prova de la Lliga de Surfcàsting de La Perola

VII Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola

El primer podi de la VII Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola amb el regidor d'Esports de Roses, Juan M. Fernández

La 1ª prova de la Lliga de La Perola es va celebrar a la platja de Santa Margarida

VII Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola
El primer podi de la VII Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola amb Albert Masó (segon per l’esquerra) i el regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández (dreta)

Albert Masó és, amb 17 anys, el pescador més jove del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola, juntament amb Sergi Giménez, que encara ho és més amb 15 anys. I Masó, provinent de Banyoles, a la seva curta edat va ser capaç de guanyar la primera prova de la VII Lliga de Social de Surfcàsting, organitzada pel club de pesca rosinc, que es va celebrar aquest passat dissabte a la platja de Santa Margarida, a tocar l’Hotel Marítim. “Ha estat un cop de sort”, va dir amb humilitat el jove pescador que  va aconseguir a la pesada un total de 1kg i 496 grams de peix. A més, el jove Albert va capturar la peça més gran, una llisa de 1.042 grams, que li va donar pràcticament la victòria.

En segona posició d’aquesta primera prova va quedar el campió de Catalunya de l’especialitat al 2013, el bisbalenc Jordi Segura, que va fer a la balança un total de 1.247 grams de peix. I en tercera posició va quedar el pescador de Castelló d’Empúries, Victor Pino, que va aconseguir 959 grams de peix.

Una primera prova que va ser molt renyida, però la sort no va somriure a tothom, com és el cas del llançanenc Toni Castillo, que va assenyalar que “he lluitat a mort, fins i tot m’he ficat a l’aigua fins al genolls lluitant amb les meves captures, però finalment només he pescat un marbre i un pagel”, va dir rient Castillo, pescador amb experiència que es va prendre amb resignació i broma el fet d’haver aconseguit només 277 grams de peix.

En total van participar 31 dels 35 socis inscrits a la Lliga, “11 menys que l’any passat –quan eren 46- principalment perquè els pescadors d’Olot, que eren un bon grapat han creat la seva pròpia lliga”, va afirmar el president del CPE Roses La Perola, Alberto Fernández, per destacar que “tot i això 35 participants és una xifra que està molt bé, ja que crec que a Girona no hi ha un club que arribi als trenta-cinc”. De fet, el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola, és tot un referent a la província de Girona com a club de pesca en la modalitat de Surfcàsting.

Cal destacar que el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, va ser l’encarregat de llençar el coet que donava el tret de sortida de la prova, a la vegada que donava per inaugurada la VII Lliga de Social de Surfcàsting del CPE Roses La Perola. Ferdy, que va tirar el coet a les 6 de la tarda, i es va presentar a les 12 de la nit quan els pescadors estaven sopant després de fer la pesada va afirmar que “La Perola és un club que porta molts pescadors de la demarcació de Girona, i fins i tot alguns de Barcelona, a participar en aquesta lliga que dóna a conèixer la Badia de Roses, ja que pesquen a Roses, Empuriabrava i Sant Pere Pescador, i la Costa Brava”, per remarcar Ferdy que“és una altra manera de promocionar el territori i per aquest motiu des de l’Ajuntament de Roses els oferim sempre la nostra col·laboració”, va assenyalar el regidor, que va voler agrair “el fet que hagin pensat en mi per tirar el coet de sortida de la prova”.

Novetat en les puntuacions

VII Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola
Participants de la 1ª prova de la Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola

Des d’aquesta setena Lliga de Surfcàsting la directiva del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola ha decidit canviar el sistema de puntuació. Primer pel que fa a les proves puntuables. De 10 programades només ho seran 8, per una simple raó, “perquè de vegades no es pot venir a totes i, a més si hi ha gent que ve de lluny, així que hem decidit que els participants puguin faltar a dues proves sense que perdin cap opció de proclamar-se campions”, ha manifestat el president del Club, Alberto Fernández.

Així mateix, abans, els pescadors que no capturaven res durant una s’anaven cap a casa amb 0 punts en el seu caseller, a partir d’ara tots aquells que se’n vagin a les mans buides, almenys s’emportaran un bon grapat de punts, “5 menys que l’últim en puntuar, ja que pel sol fet de venir gastar-se el diners en el viatge i les despeses del concurs, vam creure just fer aquesta nova puntuació, ja que així no es despenja ningú de la general de la Lliga”, va dir Fernández.

Així, els presents en aquesta primera prova que no van capturar cap peix es van emportar 28 punts.

VII LLIGA SURFCÀSTING C.P.E.R. LA PEROLA

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1 Albert Masó 50 puntos
2 Jordi Segura 49 puntos
3 Victor Pino 48 puntos
4 Josep Magester 47 puntos
5 Alejandro Soria 46 puntos
6 Raúl Herrera 45 puntos
7 Albert Palomeras 44 puntos
8 José Romero 43 puntos
9 Lluís Masó 42 puntos
10 Toni Castillo 41 puntos
11 Pablo Fernández 40 puntos
12 Sergi Giménez 39 puntos
13 Jaume Calpena 38 puntos
14 Felipe Olivas 37 puntos
15 Daniel Melgar 36 puntos
16 J. Antonio González 35 puntos
17 Josep Bernárdez 34 puntos
18 Toni Ortíz 33 puntos
19 Alberto Fernández 28 puntos
20 Josep Palomeras 28 puntos
21 José Morente 28 puntos
22 Adrià Ballesta 28 puntos
23 J. Manuel Rodríguez 28 puntos
24 José Moral 28 puntos
25 Antonio Gutiérrez 28 puntos
26 Antonio Vallejo 28 puntos
27 Toni Guerra 28 puntos
28 Jaume Marginet 28 puntos
29 Lucian Paul 28 puntos
30 Angel Aláves 28 puntos
31 José Pegero 28 puntos
32 Josep Lluís Farriol 0 puntos
33 Juanjo Pérez 0 puntos
34 Juan Tena 0 puntos
35 Ramon Varela 0 puntos
Peça major de la lliga, un llobarro de 1.042 grams per a Albert Masó