Jove emprenedor en el món digital inaugura el Festival d’Entreteniment Digital Roses

Festival d'Entreteniment Digital Roses

Una conferència sobre la crisi del mitjan de comunicació a causa de les noves tecnologies va donar el tret de sortida de la primera edició del FEDRoses

Festival d'Entreteniment Digital RosesL’alcaldessa de Roses, Montse Mindan i el director del Festival d’Entreteniment Digital de Roses, Dani Molina, van inaugurar aquest aparador del món digital presentant a Marc Teixidor, consultor de comunicació que va parlar sobre la crisi que pateix els grans mitjans de d’informació tradicionals. Teixidor, que va ser durant quatre anys responsable del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Roses amb el govern de Magda Casamitjana, va parlar sobre la crisi de la TV, la ràdio i, sobretot, la premsa escrita. I ho va fer presentant una alternativa al sector periodístic, Esguard Publicacions, “una revista nadiua exclusiva per Ipad i telèfons mòbils”, creada per ell juntament amb persones vinculades en el món de la comunicació.

La davallada d’ingressos publicitaris i la fugida de lectors cap a suports digitals, com a pàgines web, on no han de pagar un euro per estar informats, provoca que els grans grups editorials tinguin molts problemes per mantenir les seves publicacions, va argumentar Teixidor durant la xerrada, assenyalant que “les noves tecnologies juntament amb la crisi econòmica actual fa que es plantegin altres alternatives com la nostra, Esguard, per poder mantenir el sector periodístic i el sector de la comunicació”.

Festival d'Entreteniment Digital Roses“Nosaltres n’hem darrera de les noves tecnologies”, va dir Marc en resposta a una pregunta de Montse Mindan sobre si la societat va per davant o per darrera de les noves tecnologies, “i l’exemple són els grans mitjans de comunicació tradicionals i unidireccionals com són la TV, la ràdio i els diaris, que tenen molt problemes per subsistir”.

La principal diferencia entre un diari o una revista física i un d’altre virtual està en l’estalvi de despeses. “No hem de pagar un local, cadascú de l’equip d’Esguard està a casa seva a milers de quilòmetres de distància, tot el que necessitem per publicar, després de buscar i tenir els continguts, ho tenim al món digital”.

El Festival d’Entreteniment Digital Roses es desenvoluparà durant tot aquest cap de setmana al Palau de Congressos de la Vila amb l’Espai Showroom, les Conferències i l’Espai Oci, com els seus tres eixos principals en els quals està dividit i a on es portaran a terme diferents tallers al voltant de les noves tecnologies, es podrà participar en els diferents videojocs que hi ha instal·lats i es podrà gaudir de sessions de  DJ en directe, que oferiran les seves creacions en la música digital.