Joventut Rosinka: “Si no hi ha oferta d’oci, es crea”

Els joves participants del II Correbars Rosink

Èxit rotund de la segona edició del Correbars Rosink, activitat organitzada per l’entitat Joventut Rosinka per suplir la falta d’oci nocturn de la Vila. Un total de 170 joves van participar en aquest Correbars que consisteix, bàsicament, en prendre en un consumició al preu d’1 euro en cadascú dels 11 bars que van voler sumar-se a la proposta de Joventut Rosinka

Els joves participants del II Correbars Rosink
Els joves participants del II Correbars Rosink

A les 16:30 hores es van donar cita els 170 joves participants de la segona edició del Correbars Rosink, organitzat per Joventut Rosinka, al costat de l’aparcament del port esportiu. I va ser al port pesquer, concretament al bar Pescadors, on va començar la desfilada pels 11 bars que s’havien sumat a la proposta dels joves rosincs. La ruta d’aquesta segona edició va ser la següent: Bar Pescadors, Bar Golazo, Bar Tuto, Bar-restaurant Cal Català, Bar Típic, Bar Cerdanya, Bar Donde Marta, Bar Caimán, Bar La Morena, Bar Diferent i Bar Las Palmeras, fent una parada d’uns 30 minuts en cada local.

Un recorregut que els  va fer travessar la Vila rosinca de punta a punta, des del port pesquer fins a Santa Margarida, prenent una consumició en cadascú dels locals al preu d’1 euro. Tot i això, cada jove participant va pagar 15 euros per tal de sufragar les despeses de contractació de la xaranga DAM-ER, que va venir de la població d’Amer per acompanyar als joves durant tot el trajecte amb els seus instruments de percussió i vent, i de la realització d’una samarreta de record de l’activitat.

Una activitat que realitza Joventut Rosinca “per la manca d’oci nocturn que hi ha a la Vila, i si no hi ha oferta d’oci, es crea. És la finalitat de la nostra associació”, va destacar Basel Junaidi, un dels responsables de Joventut Rosinka.

Tot i ser gairebé 200 persones les que van participar al Correbars Rosink, s’ha de destacar que no es produir cap incidència ni aldarull durant el seu desenvolupament. Els joves, conscients que si volen poder organitzar més correbars en un futur han de respectar les normes de convivència, i ho van fer, esdevenint en tot un èxit en quant a la participació i organització de l’activitat.

Junaidi va remarcar que “si en el proper Correbars augmenta haurem de buscar formules per a que no hi hagi tanta aglomeració de gent, com per exemple, fer dues rutes i dividir a la gent”.

Els locals que van voler col·laborar amb els joves sumant-se a la proposta van quedar molt satisfets de poder acollir el Correbars Rosink, alguns dels propietaris dels locals van assenyalar que s’hauria de fer cada cap de setmana.

A les 11 de la nit el Correbars Rosink es va donar per acabat, però els joves que van voler es van dirigir a una pizzeria de Santa Margarida per anar a sopar. Després la sobretaula es va allargar fins altes hores de la matinada.