Joves, bona gent i amb ganes de divertir-se omplen els carrers de Roses amb el IV Correbars Rosink

IV Correbars Rosink

Particiapants del Correbars Rosink ballant pels carrers de Roses

370 joves de totes les edats provinents de la demarcació de Girona participen la 4ª edició del Correbars Rosink

IV Correbars Rosink
Alguns dels 370 joves de totes les edats que van participar al IV Correbars Rosink

Cada edició que passa del Correbors Rosink hi ha més gent que hi participa. El primer any, al 2012, van participar més de 100 persones. A la segona edició ja van ser 170 els joves que van recorrer Roses per prendre una consumició en una quinzena de bars mentre petaven la xerrada. I l’any passat ja van ser 280 joves, de totes les edats, ja que ‘La Joventut és porta la cor’, els que van prendre d’aquesta iniciativa organitzada per l’associació Joventut Rosinka per tal de donar una alternativa d’oci a la Vila.
I ahir la xifra de joves, tots ells majors d’edat, que van passejar pel nucli urbà fent parada en cadascun dels 10 bars que enguany s’han implicat en la proposta per fer una canya.

Més que passejada semblava una cercavila ja que els centenars de participants, que emplenaven els carrers per on passaven, anaven acompanyats de la batukada Marrintxos Band d’Olot, que en tot moment van amenitzar el Correbars Rosink amb la seva música. Música que també va posar el jove saxofonista de Roses (glups!, desconeixem el seu nom), el qual convidava a ballar a tothom.

Si el primer any els participants eren integrament de Roses, això ara, 3 anys després ha canviat sobremanera, ja que hi havia gaudint del Correbars gent de la ciutat de Girona, portats per en Pedro José Donat, el qual “estic estudiant Dret a Girona i els vaig dir als meus amics de la Universitat si volien venir”. I els seus amics “vam decidir venir a veure que era això i ara podem dir que és una idea genial, fomentes noves amitats, hi ha molt bon rotllo i a més, en tots els bars ens tracten molt bé”, van afirmar els gironins.

I de la capital de la demarcació a la capital de la comarca, Figueres. És d’aquí on va venir l’Elizabeth Pino amb la seva colla d’amics a repetir l’experiència de l’any passat “que ens va agradar molt, ens ho vam passar molt bé i per això hem tornat”. El Correbars Rosink els hi sembla a aquests figuerencs una iniciativa “molt entrentiguda, perquè a més coneixes Roses mentre t’ho passes bé amb els amics”, va afirmar l’Elisabeth, la qual va explicar que a Figueres, durant el passat carnaval es va organitzar també una espècie de Correbars, “perquè també tenim una manca d’oferta d’oci”.

IV Correbars Rosink
Particiapants del Correbars Rosink ballant pels carrers de Roses

En definitiva, la quarta edició del Correbars Rosimk va esdevenir tot un èxit, “sí, tot i que anem lents ja que no és fàcil donar servei a 370 persones, s’està desenvolupant amb tota normalitat, i estem molt contents de la resposta de la gent”, va afirmar el president de Joventut Rosinka, Adrià Giner.

Cap a les 10 de la nit, tots els participants van poder degustar per sopar l’arrossada preparada per Francesc Giner, en Xispa, “un arròs que tot i que va quedar un mica caldós, estava molt i molt bó”, van dir els joves.

Correbars Rosink
Iniciativa endegada per l’associació Joventut Rosinka per tal crear una alternativa d’oci al jovent de la Vila de Roses, i que consisteix, com el seu nom indica (Correbars) en recórrer els bars i resturants adherits a la iniciativa per prendre una consumició en cadascú dels locals al preu d’un euro. L’objectiu bàsicament és congregar a joves majors de 18 anys “de totes les edats“, tenint en compte que el lema de Joventut Rosinka és ‘La Joventut és porta al cor’, per passar una tarda-vespre-nit per petar la xerrada, fer nous amics, ballar i “donar vida”, amb la presència de centenars de persones, a la Vila de Roses.