Joves d’arreu Espanya, Europa i el Japó van disputar a Roses la 2ª prova del campionat Internacional de Ràdio Control

Campionat d'Espanya de Ràdio Control
Un dels cotxes participants al Campionat d'Espanya de Ràdio Control

099RC Associació Roses Ràdio Control i l’Ajuntament de Roses van fer possible la celebració d’aquesta prova del campionat Internacional

Campionat d'Espanya de Ràdio Control
Un dels cotxes participants al Campionat d’Espanya de Ràdio Control negociant una curva

099RC Associació Roses Ràdio Control és una entitat dedicada als cotxes teledirigits per Ràdio Control, una afició molt estesa arreu Europa i el món. Es va crear com associació a principis de gener, tot i que fa un parell d’anys que els seus membres disputen proves arreu d’Espanya.

Israel Velasco, el president de l’entitat va voler portar una prova del campionat d’Espanya, per això es va posar en contacte amb Manuel Mesas, organitzador del certamen estatal, i quan va tenir el vistiplau es va dirigir al departament d’Esports de l’Ajuntament per si es podria organitzar a Roses. I amb l’aprovació del consistori el Pavelló Municipal d’Esports va ser la seu durant aquest cap de setmana, no d’una prova del campionat d’Espanya, sinó una del Internacional de Ràdio Control.

El campionat de cotxes de Ràdio Control no és tracta de fer curses a veure qui arriba el primer, sinó “de batalles, és a dir surten dos cotxes a pista i durant unes voltes el de darrera ha d’estar el més pegat possible al primer sense tocar-lo demostrant la seva perícia als comandaments, i més si és té en compte que la pista és molt relliscosa, i tot seguit es canvien els torns,i després el jurat decideix el guanyador”, va explicar Velasco.

El que subscriu aquestes línies va tenir l’oportunitat de conduir un cotxe per gentilesa del rosinc Xerac Martínez, i va ser, literalment, impossible de tan sols mantenir el vehicle durant 10 metres dins el circuit. “Sóc molt dolent”, vaig pensar tot i que en Xerac ens va tranquil·litzar a l’afirmar que “qualsevol persona que no hagi conduit aquest tipus de cotxes durant unes hores no ho faria”, va dir en Cherac.

Campionat d'Espanya de Ràdio Control
Tots els participants i l’organització del Campionat d’Espanya de Ràdio Control

Manuel Mesas va assenyalar que l’organització del campionat d’Espanya  va decidir venir a Roses a celebrar aquest ’round’ internacional “perquè aquí hi ha molta afició al Ràdio Control, i ens ho van proposar i vam pensar que els participants podrien  gaudir, a banda de la competició, del sol i la platja de Roses, i per tant seria un bon reclam per fer venir a més participants”.
I uns quaranta ‘pilots’ provinents d’arreu de l’estat espanyol, Europa i el Japó es van donar cita al Pavelló Municipal d’Esports de Roses durant els passats divendres, dissabte i diumenge.

Però, per celebrar aquesta prova va ser necessària la cessió de la marca del campionat d’Europa D1-10, campionat del qual el seu organitzador, l’alemany Michel Van den Hoogenband, que també va ser a Roses, va destacar que el Ràdio Control “és una afició que cada any va en augment, així com la qualitat dels ‘pilots’ com la qualitat de l’organització de les competicions que se celebren en una vintena de països de tota Europa”.

Per introduir-se en aquest món del Ràdio Control “amb una bona màquina, és necessita al voltant de 400-500 euros” va afirmar Van den Hoogenband.

Els número 1 del Ràdio Control són els japonesos, que aprofitant la celebració d’aquest ’round’ van fer acte de presència els propietaris de la marca OVERDOSE per presentar les novetats que han fabricat en quant aquest tipus de cotxes de cares a l’any vinent. “Som a Roses per ensenyar, a part dels nostres prototips algunes tècniques, alguns trucs de conducció als pilots de la nostra marca perquè assoleixen un control més absolut del cotxe”, va afirmar Takayuki Sida, propietari d’OVERDOSE.

Així, la prova celebrada al Pavelló Municipal d’Esports va ser un bon aparador per a que aquesta fàbrica japonesa presentés els seus nous prototipus que competiran el 2016.

Campionat d'Espanya de Ràdio Control
Prototips de la fàbrica OVERDOSE del Japó

Per la seva part, des del departament d’Esports de Roses, es va valorar molt positivament la celebració d’aquesta prova del campionat Internacional de Ràdio Control, “no ens esperàvem l’assistència de joves d’arreu del món, això vol dir que hi ha molta afició, i a més els joves, segons ens han comunicat, han estat encantats amb les instal·lacions, ja que normalment els deixen una quarta part del que els hem deixat nosaltres i durant només un dia. Aquí els hem deixat tres.”, va afirmar el nou regidor d’Esports, Juan M. Fernández, Ferdy.

Va ser una valoració tan positiva que Fernández vol l’any vinent acollir una altra prova del campionat d’Espanya de Ràdio Control.

A Roses, divendres es va dedicar als entrenaments, dissabte a celebrar el Cross Games, diverses proves i jocs amb els cotxes, i diumenge es va celebrar estrictament la competició del certamen espanyol d Ràdio Control.

Cal destacar que el rosinc Israel Velasco participa en el campionat d’Espanya de l’especialitat, on els 10 primers classificats tindran dret a participar en el campionat d’Europa de l’any vinent.