Joves de la Noguera i l’Alt Empordà fan una trobada d’intercanvi en el marc del projecte Encomarca’t

Encomarca’t

Els joves de la Noguera i l'Alt Empordà durant la visita que van fer al Castell de Figueres

Encomarca’t és un projecte que permet als joves de Catalunya conèixer el país i saber si les seves necessitats inquietuds i gustos podent tenir punts en comú independentment de la zona d’on procedeixen

Encomarca’t
Els joves, tècnics i polítics de la Noguera i l’Alt Empordà durant la visita que van fer al Castell de Figueres

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme el projecte d’intercanvi juvenil Encomarca’t, amb l’assistència d’uns 35 participants, aproximadament, de les Oficines Joves de les comarques de la Noguera i l’Alt Empordà, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i les Coordinacions Territorials de Lleida i Girona.

La trobada, que es va realitzar a Figueres, va estar destinada a joves d’entre 16 i 20 anys de les comarques participants, en especial als que participin d’alguna entitat juvenil, així com també al tècnics, regidors i consellers comarcals de l‘àmbit de la Joventut de les dues comarques.

La voluntat d’aquest projecte és aconseguir l’intercanvi i la cooperació en l’àmbit de les polítiques de joventut, conèixer bones pràctiques i compartir projecte per a cobrir necessitats comunes. Així com potenciar un enriquiment mutu a partir del foment de la participació, de l’intercanvi cultural, personal i de l’experiència, entre d’altres.

En aquest sentit, la coordinadora de Joventut de Girona, la rosinca Agnès Fàbregas, present a la Trobada, va destacar que aquest projecte Encomarcat “és molt interessant perquè s’havien fet intercanvis a nivell internacional, com per exemple amb Portugal, França o Àustria, però que crec que era primordial i bàsic fer-ho a nivell de Catalunya, per a que d’aquest manara els nostres joves coneguin el nostre país i poder veure, en aquest cas amb l’ intercanvi amb els  joves procedents de Balaguer, si les seves necessitats, inquietuds i gustos són els mateixos que la dels joves de Figueres, Vila-sacra o Roses, per exemple, tenint en compte, a més, que la comarca de la Noguera té moltes similituds, encara que no ho sembli, amb la comarca de l’Alt Empordà”.

Aquesta trobada que ja és la segona que porten aquestes dues comarques de Lleida i Girona després que al passat mes de juny es va realitzar a la Noguera. I es va portar a terme aquest cap de setmana a casa nostra el marc del festival Acústica de Figueres, amb l’objectiu que els joves lleidatans s’incorporessin a la festivitat, per d’aquesta manera conèixer el territori mitjançant la pròpia participació, observació i gaudi. Per això, durant la trobada es va portar a terme una visita a la Fortalesa de Sant Ferran, una sortida als Aiguamolls de l’Empordà, una visita també a les Ruïnes de Sant Martí d’Empúries, a banda de desenvolupar diferents espais de treball.