Suquet de peix de Rose

Joves de Roses es formaran en oficis dins la cinquena edició del Pla Okup’Alt

Pla Okup'Alt 2015
Moment de la presentació del Pla Okup'Alt 2015

Un total de 37 joves de l’Alt Empordà rebran formació pràctica en oficis a diversos municipis dins del Pla Okup’Alt 2015

Pla Okup'Alt 2015
Moment de la presentació del Pla Okup’Alt 2015

La setmana passada va començar la cinquena edició del Pla Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 19 anys, per tal d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que s’ofereix als 37 joves que han estat seleccionats està relacionada amb tres temàtiques: tasques forestals, manteniment i pintura i imatge i estètica personal, destacant que la temàtica d’imatge i estètica personal és una novetat en relació a les anteriors edicions.

La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació estan previst pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 21 municipis, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on es faran pràctiques seran Figueres, Lladó, Palau-saverdera, Llers, la Jonquera, Ventalló, Sant Miquel de Fluvià, Espolla, l’Armentera, Boadella, Portbou, Sant Climent Sescebes, Pontós, Avinyonet de Puigventós, el Port de la Selva, Roses, Cantallops, Cadaqués, Navata, Camallera i Albanyà.

Els 37 joves seleccionats, 10 noies i 27 nois, d’un total de 102 inscrits, procedeixen dels següents municipis: Figueres, Castelló d’Empúries, Fortià, Vilafant, Roses, la Jonquera, l’Escala, el Far d’Empordà, Pau, Colera, Vilajuïga, Biure i Vilafant. Com cada any, els joves participats faran formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d’emprenedoria. També rebran nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.

A la roda informativa de presentació de l’Okup’Alt 2015, celebrada ahir al migdia a la seu del Consell Comarcal, hi han assistit la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, i el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, acompanyat pel tècnic de l’àrea, Joan Salellas, i dos joves participants en el Pla d’aquest any.