Joves rosincs expliquen aquest divendres el seu viatge pel desert del Marroc

Cultures en Xarxa de la Xarxa de Convivència de Roses
Joves de Roses que van participar l'any passat en el projecte 'Cultures en Xarxa'

Un viatge emmarcat dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’ de l’associació Xarxa de Convivència de Roses

Cultures en Xarxa
Els joves rosincs durant el seu viatge pel desert del Marroc

La Xarxa de Convivència de Roses organitza demà divendres, 28 de novembre, una xerrada on els joves i monitors/es que van viatjar  a principis d’aquest mes al Marroc explicaran la seva experiència.
La xerrada, que s’engloba dins el projecte ‘Cultures en Xarxa IV’, es portarà a terme a les 8 del vespre al Teatre Municipal de Roses.

Els joves que han participat enguany en aquest projecte social explicaran la seva experiència, transmetran les seves vivències, anècdotes i sensacions viscudes que els assistents també podran visualitzar a través de les fotografies i un petit audiovisual que es va realitzar durant el viatge.

Xarxa de Convivència de Roses va realitzar aquest quart projecte-viatge de ‘Cultures en Xarxa’ al Marroc que va permetre alguns joves rosincs repetir l’experiència, i d’altres que van anar per primer cop, de viure la cultura en primera persona d’aquesta regió del nord d’Àfrica, destacant que enguany s’han endinsat enmig del desert per conèixer diferents associacions i escoles ubicades en la part més inhòspita del país africà.

La finalitat de introduir-se pel desert va ser portar a terme l’acció solidària ‘Un llapis per un somriure’, per la qual es van recollir previament a Roses llapisos per donar als nens i nenes de les escoles del sud, i així poder aportar material escolar als centres més necessitats del Marroc. Una iniciativa que es poder dur a terme gràcies a la col•laboració de tota la societat, i que els participants del viatge explicaran a la xerrada.

‘Cultures en Xarxa’ va nèixer de la Vocalia de Joventut i Cultura de la Xarxa de Convivència de Roses.
L’objectiu principal d’aquest projecte és treballar la interculturalitat, la tolerància i la cohesió entre dues cultures diferents a través de la participació dels joves, on aquests tenen l’oportunitat de viure el veritable Marroc des de dins i fomentar valors com el respecte i l’empatia en diferents àmbits de la vida marroquí, com conèixer i viure de primera mà les seves escoles, centres juvenils o centres de dones, entre d’altres institucions.
La Xarxa de Convivència, des de la seva fundació al 2011, treballa per la cohesió social i el benestar entre els joves de la comarca de l’Alt Empordà, de comunitats diferents i alhora reforçar els vincles entre les diferents cultures.